Nyheter

TV och bildspel: Från storbranden i Vaggeryd

TV och bildspel: Från storbranden i Vaggeryd

Nyheter Det brinner fortfarande mycket vid JRAB vid återvinningsstationen i Vaggeryd och brandmän från Skillingaryd, Värnamo och många fler kårer hjälper ortens räddningstjänst att släcka branden eller åtminstone se till att den inte sprider sig.

Röken går delvis in över Vaggeryds samhälle och räddningsledningen beslutade kring klockan 16.15 om ett viktigt meddelande till allmänheten: Boende under röken uppmanas gå inomhus, stänga dörrar och fönster samt ventilation. Mer information kommer via Sveriges Radio P4. Branden är inte under kontroll och styrkor från stora delar av länet är larmade till platsen, omkring 50 brandmän totalt. Det finns inga uppgifter om skadade personer i samband med branden.

David Högberg från räddningstjänsten i Vaggeryd berättar att det är ett 50-tal brandmän i arbete och kommer nog att vara något liknande även under natten.

– Vi har nu arbetat med att stopp spridning för att kunna bekämpa branden, säger David när han tagit en kort paus kring klockan 18.30.

Exakt hur branden uppstod är oklart men det lär ha varit i en av de avfallshögar det finns på företaget. Branden har inte spridits till kommunens anläggning eller till Järnbackens.

Foto: Christer Glenvik och Per Bunnstad

Texten uppdateras.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *