Familj

TV och bildspel: Kyrkan firade 75 åren

TV och bildspel: Kyrkan firade 75 åren

Familj Den här veckan firas att det är 75 år sedan Skillingaryd fick en kyrka, eller församlingshem som det var tänkt.

Men biskopen då invigde i stället lokalen som kyrka och nog ser den åtminstone invändigt ut som en kyrka.

I kväll kom kring 110 personer för en så kallad spagettigudsjänst. I fokus stod bland andra en barnkör, biskop, kyrkoherde och en komminster som avtackades. Dessutom gav Johan Thelander utdrag ur kyrkans historia. Biskop Fredrik Modéus blickade i stället framåt om hur man kan arbeta med gudstjänstgrupper.

Församlingshemmet som blev kyrka fick faktiskt senare också ett församlingshem och den används i avsevärt större omfattning än själva kyrkan.

I kväll serverades spagetti från Tallnäs och det var gemenskap kring borden.

Före dess var det gudstjänst och bland de medverkande märktes biskop Fredrik Modéus, kyrkoherde Klas Svensson och komminister Cristina Virdung. Cristina som byter församling inom kort avtackades formellt av Klas Svensson och av Börje Gustafsson från ekumeniska rådet.

Barn och ungdomar stod lite i fokus vid gudstjänsten. Barnkören framträdde under ledning av Madelen Johansson och Anna-Maria Toftgård.

Omkring 110 personer hade kommit och en av dem var för övrigt med när kyrkan invigdes för 75 år sedan: Vi presenterar senare en intervju med Marianne Andersson, 95, som fanns på plats tillsammans med sin syster Inger.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *