Nyheter

TV och bildspel: Redo för midsommarfester

TV och bildspel: Redo för midsommarfester

Nyheter Runt om i bygden som på Grönelund i Skillingaryd majas och fejas det inför morgondagen.

Det är Sveriges ”Nationaldag nummer 1” för många: Jordgubbar, sill, nubbe och dans kring majstången. Fast nubben gäller inte överallt, särskilt inte vid de officiella firandena i kommunen eftersom det i ett par av fallen är föreningar med stark tilltro till nykterheten som arrangerar.

Frisksportarna har sedan 1949 sitt firande på Grönelund i Skillingaryd och IOGT-NTO sitt med lite senare startår på Bäckalyckan i Vaggeryd. Till det kan läggas firande i Byarum med flera platser.

Ganska precis klockan 18.00 restes majstången, eller midsommarstången som kanske fler äger, på Grönelund. Ett gäng starka och prescisionssäkra frisksportare såg till att den hamnade rätt direkt. Därmed är allt klart för morgondagens anstormning som kommer för att lyssna till Sten & Stanley, Little Gerhard med flera. Till Vaggeryd kommer ”Elvis” och i Byarum blir det folkdans.

Övriga arrangör har om inte lika kända artister så ändå program som lockar. Totalt kanske det blir 4 000 besökare, om nu vädret blir hyfsat. Prognosen verkar lite osäker men det finns det som tyder på att det blir uppehåll under dagen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *