Nyheter

TV och bildspel – sommarreportage: Trivs på ridläger

TV och bildspel – sommarreportage: Trivs på ridläger

Nyheter Sandra Henrysson från Bredaryd är en av ledarna för pågående ridläger i Bratteborg i norra delen av Vaggeryds kommun.

En annan av ledarna är Katarina Sjö från Taberg och tillsammans leder de under fyra veckor lika många ridläger för över 30 tjejer samt en mamma i 40-årsåldern. Alla har ett brinnande intresse för hästar och att lära sig mer.

Bratteborgs Ryttarsällskap har tre heltidsanställda ridlärare. Det är Sandra och Katarina samt Michelle Andersson från Jönköping.

Upptagningsormådet är framför allt hela Vaggeryds kommun men i lika stor utsträckning Tabergsdalen i Jönköpings kommun.

Intresset har varit stort för sommarens ridläger som främst har deltagare från närområdet. De flesta är tjejer i åldern 10–15 år. En grupp kommer dock från Malmö och har varit på ridläger på Bratteborg tidigare.

Man har möjligt att bo över i lokalerna och sedan många år tillbaka har man en inomhushall, ridhuset, där den mesta träningen äger rum.

Ryttarsällskapet har över 200 medlemmar varav 130 är aktiva i ridskolan.

Styrelsen består av Magnus Lindström, ordförande, Lotta Olsson, sekreterare, Anna Brunnegård, kassör samt Louise Petrii, Richard Nork, Johan Erlandsson, Annelie Stahre Eriksson och Petra Åström.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *