Nyheter

TV och bildspel: Tio sålde villor för att bo i Liljedal

TV och bildspel: Tio sålde villor för att bo i Liljedal

Nyheter Det kan nog inte bli annat än framgång för det hus som byggts vid Götaforsvägen i Vaggeryd, alldeles vid Framgångens utfart/infart.

Det är kommunala Vsbo som uppfört ett fyravåningshus för nästan 30 miljoner kronor och om 55 dagar ska det vara inflyttningsklart.

Det är den 1 december som de 16 lägenheterna fylls med unga, äldre och en del däremellan. Nio familjer sålde sina villor för att bo lite mindre och modernare på ålderns höst. Till det kan läggas en från Kalmar som återvänder till Vaggeryd, en lägenhet ska bebos av Jönköpingsbor och en av Skillingarydsbor. De återstående blir bostad åt lite yngre Vaggerydsbor, 80-talister och 90-talister.

Det var i maj som lägenheterna ”släpptes” och de gick åt som smör i vårsolens glans. Förtur hade de som stått länge i bostadskön och allra attraktivast var lägenheterna längst upp åt öster. Alltså lite mot centrum och med morgonsol.

Huset är ett så kallat Kombohus av Sabo ett standardhus byggt i många exemplar runt om i landet. På det sättet har man kunnat pressa priserna. Vsbo valde till inglasade balkonger och bredband till alla lägenheter. Med denna lite mindre variation pågår just nu slutarbetet i huset vid Götaforsvägen mitt i centrala Vaggeryd. Hyrorna för tvåor ligger kring 7 420 kronor och för treorna kring 8 600. Allt är inkluderat utom hushållsström.

Det finns nio garage och de som varit längst i bostadskön fick förtur. På garagetaken växer det gräs – som inte behöver klippas – och det blir nog vilda blommor här också.

Det finns ett förråd utom som inte fick plats på tomten. Det har i stället byggts på granntomten och det gick bra eftersom Vsbo äger även den.

Den 1 oktober tas de åtta tvåorna och åtta treorna i bruk. Men bostadsbristen är bestående:

Satu Jonsson som är vd för Vsbo berättar att nästa projekt är i kvarteret Tor där det i första etappen blir 50–80 lägenheter. Kanske kommer Vsbo också att bygga i Skillingaryd men några beslut är inte tagna. Satu säger att man följer kommunens arbete kring mejeritomten för att sedan kunna ta ställning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *