Nyheter

TV: Ostkaka och film från Bissefäll

Nyheter Bengt Dahlqvist har omvalts till ordförande i Åkers hembygdsförening

Årsmötet i Åkers Hembygdsförening öppnades med en tyst minut för Ingemar Pettersson som avlidit under årsmötesdagen. Ingemar var aktiv i hembygdsföreningen och styrelsemedlem.

– I övrigt var det normala årsmöteshandlingar. Marie Jakobsson, vår sekreterare i styrelsen har avböjt omval. Styrelsen har nu fått mandat att välja sekreterare. Vi har en redaktionskommitté som sålt hembygdsböcker. Vi har uppmanat att alla våra medlemmar ska skriva artiklar. Ola Hugosson är duktig på att skriva artiklar, men i övrigt har de inte varit så smidigt, uppmanar alla till att tänka till och återkomma med hembygdsartiklar, säger Bengt Dahlqvist som är ordförande för Åkers Hembygdsförening.

I övrigt berättar Bengt om aktiviteterna som under året kommer att ske:
– Städning i parken innan valborg, därefter firar vi valborg i parken. Vi har friluftsgudstjänst under sommarveckan då det är vägkyrka. Det blir sannolikt att vi medverkar vid vägkyrkan. Filmkväll i september. Lägret för femteklassarna som är i augusti månad. För vår del ska de vara på torpet Lillemo och de ska få se Miliseum och sedan ska de på livebyn i Basseberg på lördagen.

– Vi har åtagit oss att byta ett av taken på stallarna. Inköp av tegel är gjort. Årsmötet diskuterade även gammelgården i parken hur den ska hanteras.

Styrelsen för Åkers Hembygdsförening kommer under året att ha följande sammansättning; Bengt Dahlqvist, Bertil Gunnarsson, Renate Holmer, Lilian Nyström, Gun Davidsson, Bernt Gustavsson, Jörgen Gustavsson, Bengt Hjalmarsson, Bengt Johansson, Göran Johansson och Anders Andersson.

Föreningen avslutade årsmötet med hemystad ostkaka och Ola Hugosson visade en nyredigerad film av Gunnar Svensson. Filmen kallas ”Sommar i Bissefäll”.

Åkers Hembygdspark

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *