Nyheter

TV: Skola, byggnation, personalpolitik – viktigt för Femklövern

TV: Skola, byggnation, personalpolitik – viktigt för Femklövern

Nyheter Det är för långt till valet 2018 för att tänka på en valplattform men väl en plattform för de samverkande partierna inom den så kallade Femklövern.

I dag var det ett stort möte i Missionskyrkan i Skillingaryd med företrädare för de fyra allianspartierna och Miljöpartiet.

När förändringens vindar blåser inom Femklövern – nytt kommunalråd och ny ordförande i socialnämnden som det största, valde man att kalla till stormöte.

Allan Ragnarsson (M) lämnar om en dryg vecka över kommunalrådsposten till sin partikollega Gert Jonsson. Gert lämnar därmed ordförandeuppdraget i socialnämnden till Anki Löfstedt, även hon Moderat.

En rad företrädare för de fem partierna medverkade vid eftermiddagens presskonferens – och tidigare under dagen i ett stormöte – som inte bjöd på några direkta sensationer. Det som gäller är att fullfölja den uppgjorda politiken och framför allt satsa på förbättrad personalpolitik, en ny ”Hjortsjöskola” i Vaggeryd och bygga på gamla Mejeriet i Skillingaryd.

Man talade bland annat varmt för att lösa frågan om finansiering av bredbandsutbyggnaden på landsbygden.

Gert Jonsson (M), Anki Löfstedt (M), Lars Seger (M), Jenny Larsen (KD), Ulf Abrahamsson (C) var bland den som framhöll att samarbetet är viktigt.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *