Nyheter

Två anhöriga per elev får komma till studentutspringet

Nyheter Fredag den 12 juni tar eleverna på Fenix gymnasium studenten och två anhöriga per student kan närvara vid utspringet.

Från studentutspringet 2019

Studentexamen kommer i år att ske klassvis, eller i mindre grupper, på Fenix gymnasium i Vaggeryd. Skolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför kommer inga gemensamma samlingar med fler än 50 personer att genomföras. Under rådande omständigheter förutsätter skolan också att den som har förkylningssymptom eller tillhör en riskgrupp stannar hemma.

• Utspringet
Utspringet sker enligt tradition via altanen som vätter ut mot sjön. Enligt Folkhälsomyndighetens direktiv samt på rekommendation från polis och smittskyddsläkare kan endast två anhöriga per student närvara vid utspringet. Varje student kommer att få två biljetter var. Biljetterna kommer att kontrolleras vid insläppet, så det är viktigt att anhöriga har med sig dessa.

Anhöriga möter upp på sjösidan efter utspringet. För den som inte har möjlighet att närvara, kommer skolan att direktsända alla utspring via Fenix Facebooksida.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer måste området på baksidan lämnas snarast efter utspringet. Anhöriga får inte hänga blommor, presenter, flaskor och dylikt runt halsen på andra studenter än sin egen.

• Minnesvärd dag
– Årets studentexamen kommer att bli annorlunda jämfört med tidigare. Vi vet att många har sett fram emot den här dagen i flera år och nu finns tyvärr inte möjligheten att genomföra ett firande på det sätt som vi brukar. Det är viktigt att vi kan hålla tidsschemat för dagen och att antalet anhöriga per student respekteras. Tillsammans kan vi göra studentdagen till en fin och minnesvärd dag, säger rektorerna Karin Jakobson och Anders Crona.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *