Nyheter

Två av tre blir naturreservat

Nyheter Bäckalyckan, Grönelund och Friluftsgården. Alla tre var motionsförslag att bli naturreservat men det blev bara två.

Arkivfoto

Vid sammanträdet för kommunstyrelsens arbetsutskott beslutades att området vid Grönelund och Friluftsgården ska skyddas genom ett naturvårdsavtal och ska fortsatt finnas med i kommunens grönplan och ska bevaras enligt översiktsplanen. Däremot skyddas Bäckalyckan fortsatt genom att finnas med kommunens grönplan och ett område som ska bevaras men nämns nu inte skyddas genom ett naturvårdsavtal.

– Finns dialog med respektive förening om vilken väg man ska gå och nu uppfattar jag att man inte har någon annan syn i föreningen för Bäckalyckan. De äger inte så mycket mark själva utan det är privat mark. Det här är en motion från oss och vi tycker att den har blivit bra behandlad. Det är ett steg i hur vi ska säkra upp våra grönområden, säger Kenth Williamsson (S).

– Det var en motion som delvis bifölls. Bäckalyckan säkrar vi upp med att göra en grönplan och vi har ett arbete med plankommittén att förstärka upp södra park och då måste detta samspelas, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *