Nyheter

Två blir ett – Gärahovs Bygg och APP Properties går samman

Nyheter Gärahovs Bygg och APP Properties har fram tills nu drivits som två fristående bolag. I syfte att effektivisera och skapa bättre kunderbjudande går bolagen i dag samman, meddelar företagen i ett pressmeddelande i dag.

Anders Svensson blir vd och koncernchef för det gemensamma bolaget. Bild: Press

Det gemensamma bolaget kommer bedriva byggverksamhet och projektutveckling i bolagets fem distrikt: Jönköping, Linköping, Stockholm, Växjö och Skåne. Koncernchef och vd för Gärahovs Bygg och APP Properties blir APP:s vd Anders Svensson, som har varit vd för APP-koncernen sedan bolaget grundades 2014.

– Rådande konjunkturläge i kombination med den industriella logiken att samordna och utveckla våra två tidigare fristående verksamheter i ett gemensamt bolag har gjort att vi nu tagit beslut att organisera oss som ett bolag. Organisering i ett bolag skapar effektiviseringar och kostnadsbesparingar som bland annat möjliggör för oss att stärka vårt kunderbjudande, säger Anders Svensson i ett pressmeddelande.

Per Larsson, tidigare vd för Gärahovs Bygg, kommer att som distriktschef ansvara för verksamheten i Stockholm. Utöver uppdraget som distriktschef Stockholm kvarstår Per Larsson i bolagets styrelse. Tobias Johansson som tidigare varit Projektchef i APP Properties tillsätts som distriktschef i Växjö.

– Jag vill tacka alla medarbetare för de 25 år jag varit vd för Gärahovs Bygg och jag ser fram emot att komma tillbaka närmare produktionen igen, säger Per Larsson i ett uttalande.

– I samband med att Per Larsson avgår som vd vill jag tacka honom för det arbete han utfört. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av vår bygg- och projektutvecklingsverksamhet. Visionen för bolaget är att bli Sveriges mest välrenommerade bygg- och projektutvecklingsbolag, avrundar Anders Svensson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *