Nyheter

Två mässor hos Skivaryd

Nyheter I helgen är det två mässor med skivor, mynt, frimärken och vykort hos Skivaryd.

Kjell-Åke Nordahl är redo för skivmässan på söndag

Det är årets andra och tredje mässa när de arrangeras lördag och söndag. Man upprepar under lördagen förra årets succémässa kring, frimärken, mynt och vykort.
– Det är lika många säljare på plats som förra året, ett 15-tal från bland andra orter som Stockholm, Nyköping, Falköping, Linköping och Växjö, berättar Per Bunnstad, ordförande i Skivaryds Samlarklubb.
Man vänder sig till alla åldrar och har bland annat en ungdomsavdelning där man skänker frimärken och ger goda råd.

Under söndagen är det premiär för en skivmässa som arrangeras av Kjell-Åke Nordahl från Ljungby i samarbete med Skivaryd. Förra året hade han mässan i Gummifabriken i Värnamo men har bytt till Skillingaryd där prisbilden är en helt annan.
– Jag har drygt 15 säljare som Skivaryd möblerar till under lördagkväll, berättar Kjell-Åke när han under torsdagen besöker lokalerna.

Han säger att lokalerna passar mycket bra och Skivaryd hjälper till med servering, möblering med mera.
Skivaryd har ett tiotal medlemmar i arbete under de två dagarna och hoppas på många besökare.

Allhelgonahelgen återkommer man med samma mässa med lokala hantverkares man hade 2023.
– Vi fortsätter att utveckla våra lokaler och ska komplettera ljudanläggningen och skaffa datautrustning med mera tack vare bidrag samt stöd från företag i bygden, avrundar Skivaryds ordförande Per Bunnstad.

Skivaryd har fyra museilokaler och det med militär, post, filateli och foto ska förändras så att man får större utställningsytor. Man satsar även på ökad belysning och en del annat.

Lars-Jonny Svensson och Kenneth Åberg lastar bord

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *