Nyheter

Två personer häktade efter händelsen i Skillingaryd

Nyheter Det var i förra veckan som polisen gjorde ingripande i Skillingaryd

I förra veckan slog polisen till mot några adresser i centrala Skillingaryd och nu sitter två personer häktade i Jönköping i väntan på hur ärendet går vidare.

Emma Harjus är förundersökningsledare och hon berättar att det är två personer häktade. En av dem för medhjälp till grov misshandel och den andre är häktad för grov misshandel. De bägge häktade är kända sedan tidigare av polisen.

Nu går förundersökningen vidare och åklagaren har på sig fram till fredag den 19:e februari innan en fortsättning görs med eventuell begäran om ytterligare tid för förundersökningen.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Två personer häktade efter händelsen i Skillingaryd

Jelly! Det är inte frågan om Kling och Klang utan just det du nämner, lokal polisnärvaro och eventuellt poliskontor som kunde ta emot snabbt tips från allmänheten speciellt med dessa kapellskärningar och övriga stölder inte som nu ska man stå i lång kö om man vill nå polisen. Man vill inte kritisera polisen utan dem som styr det hela och det är de som har strypt resurser för polisen.

Ja, hade man haft kvar polisstationen Skillingaryd så hade polisen bara gått och knackat på dörren i våningen och löst detta utan att använda 5-6 bilar som man gjorde i detta sammanhang.

Inte för att jag har väldigt stor inblick i polisyrket men jag tror inte att Kling och Klang går och knackar på om det redan är kända gärningsmän som är misstänkta för misshandel. Framför allt inte om det finns ett uns misstanke om vapenbrott. Det vore toppen om det fanns poliser lokalt för ökad närvaro. Men produkten av allt ligger i samhället. Polisen gör sitt men vad gör kommunen?

Enligt vissa källor är de även misstänkta för grovt vapenbrott. Det borde befoga 5-6 bilar…

Håller med Skillingarydsbo, skönt med polisnärvaro med tanke på hur mycket obehagligt som finns i vårt samhälle nu.

Tänkt om polisen inte tagit detta på allvar med stora resurser, vilket gnäll det hade blivit då.

Sorgligt om det är som Skillingarydsbo säger, att droghandel och kriminalitet fått fäste
I kommunen.

Jag vet inte hur stor skillnad polisen kan göra mer än som reaktiv kraft genom spaning och beslag.

Vad som nog är viktigare är att fundera på är, vilka är konsumenterna som efterfrågar drogerna? Roten till problemet.

Är det ungdomar som har tråkigt? Se till att skapa alternativ. Är det folk i utanförskapssituation? Se över gemenskapsfrämjande åtgärder.

Många som börjar med droger blir kroniskt sjuka, kanske livslångt. I kölvattnet följer kriminalitet och behov av bidrag och stöd som kräver stora resurser av samhället.

Kanske bättre då att lägga dessa pengar på proaktiva åtgärder enligt ovan.

Ser fram emot politikernas replik. En fråga som bör vara högt på dagordningen.

Känns skönt att vi har den närvaro av polisen som vi har, det krävs kraft tag för att stävja den droghandel och kriminalitet som fått fäste i samhället. Fler poliser i Skillingaryd är välkomna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *