Nyheter

Tvist med Migrationsverket

Nyheter Någon miljon saknas från Migrationsverket till barn- och utbildningsnämnden.

Pengar saknas från Migrationsverket

Marijo Corkovic (S) ställde en fråga efter årsredovisningen vid måndagens kommunfullmäktige där barn- och utbildningsnämnden inte fått de pengar som var tänkta som bidrag från Migrationsverket. Summan handlar om strax över en miljon kronor och försvann i pappershanteringen hos det statliga verket.

– Hantering i migrationsverket är inte enlighet med svensk praxis. Vi har lämnat in våra redovisningar och handlingen har kommit bort i migrationsverkets hantering. När barn- och utbildningsnämnden såg det skickas en ny ansökan in och då säger man från Migrationsverket att ansökan kom in för sent. Vi har lyft det i mellankommunala delen och Migrationsverket har sagt att ”det kan hända fel hos dom”. Vi har nu återigen lämnat in en skrivelse från PK. Och jag tycker att vi ska ha betalt för verksamheten som vi kan bevisa att vi har bedrivit, svarar Gert Jonsson (M).

Taggar

2 reaktioner på Tvist med Migrationsverket

Jag arbetade med migrationsvert med privat asylboende och migrationsverket är skyldig vårt företag mins 700 000 kr och är mycket svåra att arbeta med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *