Nyheter

Tyckandet om Säbo på Yggen går isär

Nyheter En information om detaljplan Yggen i Vaggeryd fanns hos kommunstyrelsens arbetsutskott. – Man har redan bestämt att vi ska ha ett särskilt boende på området. Det är inte alls bestämt, säger oppositionspolitikern Axelsson (KD)… 

Information om arbetet kring detaljplanen på Yggen, vid Gärahov, i Vaggeryd fanns uppe och Gert Jonsson (M) lägger informationen till handlingarna efter sammanträdet. 

Thomas Axelsson (KD);
– Man har redan bestämt att vi ska ha ett Säbo (reds anm; särskilt boende) på platsen. Det har vi inte bestämt. Det finns andra platser. För övrigt var det okej. 

Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande:
– När vi tar fram en detaljplan som möjliggör ett Säbo så är det inte lika med att det alltid blir det. Men vi har en möjlighet. Det får vi yttra oss om i samrådet. Länsstyrelsen granskar våra detaljplaner och allmänheten får en mer rättvisande bild när vi har mer information i detaljplaner innan samrådet. 

Jonssons majoritetskollega Kenth Williamsson (S) tycker tvärtemot vad KD tycker. 

– Vi vill ha rådighet och möjligheten att bygga ett Säbo om vi vill. Skulle det ändra sig i efterhand så får man gå in och förändra planen och det är drastiskt. Vi vill att man ska ha det öppet och därmed en möjlighet framöver. 

Thomas Axelsson (KD); 
– Säbo kanske ska vara på annan plats, mer centralt? Kanske marken intill Tor. Det finns rätt så många andra platser som är mer centralt placerade. Nu skickar man ut signalen att det redan är bestämt när det finns med i handlingarna. 

Gert Jonsson (M) menar att man inte kan säga nej, nej och nej hela tiden:
– Centrala planer tar säkert tre år att förändra och man ska göra möjligheter för vissa saker. En detaljplan ska innehålla så många möjligheter som möjligt. 

Information om Yggen innehåll också bostads- och skoländamål och anslutningsmöjligheter till området från Hokvägen. Planprogrammet godkändes av kommunstyrelsen i februari 2022. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Tyckandet om Säbo på Yggen går isär

Har kommunen gjort några undersökningar i marken? Som gammal kommuninnevånare vet jag att det ligger ett gammalt, numera övertäckt, soptippsområde direkt väster om den streckade gränsen. Vi vill väl inte ha ett nytt Mariebo, fast i Vaggeryd! Gör mätningar först och planera sedan, fast det kanske redan är gjort…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *