Nyheter

UC-UG Sportlovscup avgjord

UC-UG Sportlovscup avgjord

Nyheter Då har UC-UG:s två påsklovscuper i femmanna inomhusfotboll avgjorts i Skillingaryds Arena och man kunde utse två vinnare; Torcida Vgd och Man United.

Den 29 mars var den första turneringen och var för ungdomar mellan 14–19 år. Sammanlagt kom åtta lag till start – Kommunens HBV-boenden (Talludden, Saturnus och Berget) deltog med fyra lag och ett flertal av kommunens största fotbollstalanger ställde sitt främsta manskap på plan.

Fotbollen som spelades var mycket underhållande och stundtal tuff utan att gå över gränsen till det otillåtna. Det var samtidigt en vältalig publik på plats som skapade en exstatisk stämning och som verkligen levde sig in i matcherna. Efter ett mycket underhållande gruppspel och slutspel stod slutligen Torcida Vgd (Ylber Spanca, Marin Ladan, Majid Shafi, Fatlum Peci, Salman Elmi och Mohammed Lagzayi) som segrare efter att ha slagit Jogo Bonito FC med 6–5 i finalen.

Påsklovscupens huvuddomare Driton Abiti berömde deltagarna och den extatiska publiken och ville samtidigt poängtera att fair-play tillämpats mycket väl bland spelare och publik.
– Kul att se att alla verkligen höll sig inom regelboken och inga filmningar noterade jag heller, säger en leende domarbas.

– Mitt starkaste minne av denna turnering var att få se hur fotboll såväl förbrödar och suddar ut språkbarriärer. Extra tydligt blir detta när ett flertal av lagen har med deltagare från kommunens HBV-boenden. Det värmer i mig när alla kan kommunicera på samma villkor och tillsammans kämpar mot samma mål. Detta är enligt mig ett av många bra sätt att arbeta med integration och jag anser att detta blir extra tydligt på fotbollsplanen, berättar Tommy Wallin; chef för den öppna ungdomsverksamheten på Vaggeryds kommun.

Tommy vill även rikta ett stort tack till personalen på kommunens HBV-hem som verkligen bidrog med hjälp och skapande av turneringen.
– För utan dem och deras oerhört talangfulla fotbollsspelare och excentriska hejarklack hade inte denna turnering blivit en sådan succé!

Den 31 mars var det dags för den andra turneringen som nu var till för ungdomar mellan 9–15 år. Även här kom åtta lag till start och cupen spelades i grupper med ett slutspel. Tyvärr uteblev den stora publiken som var på plats under tisdagens turnering, men de som var där gjorde sitt bästa att försöka upprepa tisdagens ljudkuliss.

Även i denna fotbollscup var fotbollen tuff och välspelad med en fantastisk final som krönte turneringen. I finalen möttes Man United från Vaggeryd och Team Nabil FC från Skillingaryd. Efter att Team Nabil haft ledningen vände Man United på matchen i slutet och vann tillslut med 3–2.

Man United består av: Alex Björnberg, Tim Björnberg, Leo Babic, Sebastian Nilsson, Julius Jonsson och Myhedin Hoxha.

– Detta inte var första gången som Man United vann någon av UC-UG´s fotbollscuper. De vann UC-UG-lovets fotbollscup oktober 2014 och har varit långt framme i flertalet av de fotbollscuper vi tidigare anordnat. Vem vet, kanske är detta bara det andra i en rad av segrar för Man United.” berättar Tommy Wallin

Huvuddomare Driton Abiti berättar att denna turnering var tuffare att döma, då det ibland tenderade att bli riktigt tufft på planen.
– Dessa killar och tjejer går in för varje match som om det vore en VM final och då blir såklart smärtan extra stor när laget blir utslaget och som domare måste jag ibland gå in och förhindra så att bråk inte uppstår. Men överlag har båda turneringarna fungerat bra och vi har haft många bra lag med som alla skulle kunna ha slutat som segrare, noterar Driton.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *