Nyheter

Ulrica tar plats i LRF-styrelse 

Nyheter Ulrica Björnhag från Hagshultskossorna tar plats i LRF:s regionstyrelse.

Ulrica Björnhag från Hagshultskossorna tar plats i LRF:s regionstyrelse. Bild: Privat

I går, tisdagen den 15 mars, arrangerades LRF Jönköpings läns regionstämma 2022. Omkring 140 fullmäktigeledamöter och övriga gäster deltog på den digitala stämman, som sändes från Elmia i Jönköping. Ulrica Björnhag, som tillsammans med sin man driver kopensionatet Hagshultskossorna i Gräshult, var föreslagen som ny styrelseledamot.

Hela vår verksamhet bygger på hållbarhet och ett starkt engagemang för djuren, det är frågor som även engagerar mig i större sammanhang. Affärsmannaskap och entreprenörskap ligger också högt på intresselistan samt utveckling och innovation, säger Ulrica Björnhag i ett pressmeddelande. 

Regionstämman gick på valberedningens förslag och regionstyrelsen kommer att bestå av sex ledamöter:

Karin Nalbin, Mullsjö, valdes som ny ordförande.
Christina Nyemad, Jönköping (omval)
Simon Jonegård, Bankeryd (omval)
Ulrica Björnhag, Skillingaryd (nyval)
Johan Nyman, Burseryd (nyval)
Fredrik Karlsson, Eksjö (LRF Ungdomen, nyval)

Karin Nalbin bedriver mjölk- och köttproduktion på Bjurbäcks gård utanför Mullsjö och har även ett företag med skogsentreprenad. Hon har varit ledamot i regionstyrelsen sedan 2018 och vice ordförande sedan 2020. Nu tar hon över ordförandeskapet. 

– Jag driver mjölk- och köttproduktion på Bjurbäcks gård utanför Mullsjö, samt att vi har ett företag med skogsentreprenad. Att det ska gå att driva lönsamma företag inom de gröna näringarna, och att öka kunskap hos konsument och allmänhet om hur livsmedelsproduktionen går till, är två frågor jag brinner för. Jag ser fram emot att fortsätta det arbete som redan är i gång, och som jag har fått vara med om under de här fyra åren i regionstyrelsen. Det är givande att genom kraften i LRF få möjlighet att lyfta våra frågor i många olika sammanhang, säger Karin Nalbin i ett pressmeddelande. 

Regionsstämman behandlade även elva motioner, varav fyra av dessa skickades vidare för att tas upp på LRF:s riksförbundsstämma i maj: ”Jordbrukspolitiken är ett konsumentstöd”, ”Skapa möjligheter för fler företag inom de gröna näringarna”, ”Fotosyntesen” samt ”Intrångsersättning i skogsmark.” 

Under regionsstämman var det även dags för prisutdelning. Här nedan följer årets pristagare:

– Årets lokalavdelning: Mo LRF

Årets kommunpris: Gislaveds kommun: Motivering: ”Gislaveds kommun har genom sin gröna förstudie satt de gröna näringarna på sin agenda. Genomlysningen av befintliga verksamheter och framtida behov som resulterat i ökade resurser på området, visar att kommunen förstått hur viktig framförallt livsmedelsproduktionen är. Inte bara för lantbrukarna själva, utan för hela samhället och dess invånare.”

– Styrelsens pris för särskild insats: Henrik Svensson, Labbarps Gård, Bankeryd

Årets Arbetsgivare, pris från LRF Ungdomen: Emanuel Eriksson, Hensås, Broaryd

Årets unga förtroendevalda, pris från LRF Ungdomen: Emma Hartelius, Mullsjö Kommungrupp

Säker Bonde, delas ut av Länsförsäkringar i Jönköping: Mikael Wik, Adelöv

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *