Nyheter

Undergången ska åtgärdas mot översvämning

Nyheter Under tekniska nämndens senaste möte diskuterades att järnvägsundergången i Skillingaryd måste åtgärdas för att inte översvämning ska ske.

– Det händer ju emellanåt för att det är för litet dimensionerat i förhållande det stora avrinningsområdet och att alla löv och grenar täpper igen. Ett förslag är framtaget med en grov kalkyl och en ny mer noggrann beräkning kommer i januari så vi kan ta beslut om hur vi kan gå vidare. Det är ett ganska stort arbete som påverkar trafiken, berättar Jerry Karlsson, (L) ordförande i tekniska nämnden.

Arkivbild. Översvämning vid undergången. Foto: Sara Mejving

Taggar

Dela


6 reaktioner på Undergången ska åtgärdas mot översvämning

Ja, det är väl på tiden att dom rättar till det eftersom alla dessa regnoväder så blir det översvämningar varje gång där. Dom borde se till att brunnarna är mycket större och att dom rensas ofta av kommunen så dom håller i ordning på det.

När man vet att det ska komma stora regnmängder så får man väl vara mera aktiv från kommunen och rensa dessa brunnar oftare. Åtminstone tills en bättre och mera permanent lösning är gjord.

Det är inget fel på undergången. Det är fel på skötsel av brunnar både i undergången och uppströms. Det är inga långa tillflöden till brunnarna i undergången. Det är bara 20-25 meter till brunnar uppåt på bägge sidor. Där finns problemet att de inte är konstruerade för att fånga tillräckliga vattenmängder. För små galler helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *