Nyheter

Undersköterskor tog examen

Nyheter Sven-Ingvars ”sommar och sol” spelade i klassrummet, bubblet var upphällt och barnen var på plats när föräldrarna tog examen

Nyutexaminerade undersköterskor  [1/18]

Dukat för fest i klassrummet på Fenix  [2/18]

Rosor till alla nya undersköterskor  [3/18]

Den här lilla killen är med och gratulerar sin moster som tar examen idag  [4/18]

Läraren Bodil med avgångsbetygen  [5/18]

Stefan och Stina är nyblivna undersköterskor  [6/18]

Tårtdags  [7/18]

Arjeta Shabani ska jobba med anhörigvård i kommunen  [8/18]

Linda Andersen från Månsarp  [9/18]

Tårta och kaffe  [10/18]

Män och barn var med och grattade  [11/18]

Skål och tack för de här terminerna  [12/18]

Likt sin mamma ville ett av barnen också få kramar från lärarna  [13/18]

Arjeta får en kram från läraren Bodil  [14/18]

Vem vet - kanske undersköterska en dag  [15/18]

Kusinerna var med och grattade till examen  [16/18]

Lärarna  [17/18]

Stefan Augustsson fick regionens årliga terminsstipendiat  [18/18]

I klassrummet på Fenix har lärare och elever för vuxenutbildningens vård- och omsorgsprogram samlats för sin allra sista skoldag. Idag har kommunen berikats med nio nya undersköterskor.

– Den här terminen har gått otroligt fort, idag är det examensdags för er. Det är tufft och en utbildning som kräver mycket insats, men ni ser själva vilket resultat det blir. Det är inte så att det här är en utbildning som man kan glida igenom på en räkmacka. Det krävs mycket tid och energi och ni är så otroligt duktiga. Ni har gjort bra praktiker, fått goda omdömen så det känns extra roligt att släppa ut er, säger Bodil Westergård som varit lärare för undersköterskorna som idag lämnar Fenix.

– Duktiga årselever och flera kommer säkert att gå vidare med utbildningar, säger Anneli Rönneke.

– Det finns nu i mars från SCB finns det 250 000 verksamma undersköterskor i Sverige. Sveriges största yrkesgrupp. Ni ska jobba med det viktigaste jobbet i Sverige och nu är det er tur att träda in i den här rollen. Vi vill önska er lycka till och tackar er för att ni valde att gå hos oss, säger rektor Kerstin Elfgaard Boberg med glimten i ögat.

Nyblivna undersköterskor till sommaren; Linda Andersen, Cecilia Gustavsson, Mia Dahlgren Petterson, Anna Larsson, Sarah Sdougkou Larsson, Stefan Augustsson, Arjeta Shabani, Samerjit Sae-Tiaw och Stina Andersson.

Terminens stipendiet från regionen är på 2 000 kronor och tilldelades Stefan Augustsson i Skillingaryd med motiveringen att han visat stort genuint intresse samt utvecklats mycket under tre terminer.

Samtliga undersköterskor har jobb i sommar, allt från medicin avd D på Värnamo sjukhus till socialpsykiatrin och undersköterska på Furugården.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *