Nyheter

Underskott för socialnämnden

Nyheter I den senaste prognosen visas att socialnämnden kommer att göra 2,5 miljoner i underskott för 2019

Arkivbild

Från att ha gjort goda ekonomiska resultat de senaste åren visar siffrorna för 2019 på ett underskott med 2,5 miljoner. Den största delen kommer från demensvården där en planerad verksamhetsförändring skulle gjorts i början på året med som dröjer till hösten. Förändringen innebär att Asken enbart ska ha dagverksamhet medan bland annat korttidsboende flyttas till Sörgården. Dagverksamheten på Asken kommer att utökas från dagens fyra dagar i veckan med fyra timmar/dag utökas till fem dagar i veckan med fem timmar varje dag. Att det ändå ger positiv ekonomisk effekt beror på minskat personalbehov när Asken inte längre inrymmer boenden.

Ytterligare delar som visar underskott är hemtjänsten där ett antal bilar leasats medan några avtal fortfarande löper någon månad.

Nu ska nämnden arbeta fram en handlingsplan för att få en ekonomi i balans. Trots att 2,5 miljoner är mycket pengar så är det 1% av socialnämndens totala budget.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Underskott för socialnämnden

När Asken stänger ner dygnet runt platser flyttas till Sörgården så blockerar det för andrabehövande som inte kommer att få den boendeplats de så innerligt väl behöver. Det är inte bara Asken som minskar antalet personal. Det är kommunen äldre invånare som berövas en plats på boende. De som nu måste stanna kvar i sitt hem är även fortsättningsvis i behov av hemtjänst. Hur mycket mer personal har det anställts för att klara den behovsökningen. För ni har väl inte tänkt mörka och låtsas att det inte ska öka personalkostnader i hemtjänsten ??? Vad blir den verkliga nettokostnaden för er hysteriska patient-rokard??

Hej Gert!

Du framhåller demensvården och hemtjänsten som de poster som tynger ekonomin. Är det endast dessa som ligger till grund för tappet. Eller finns det något annat som vi medborgare bör veta.
Invånarantalet (skatteunderlaget) har ju stadigt ökat sen 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *