Nyheter

Unga företagare ordnade mässa

Nyheter Som UF-företagare ingår det en hel del. Som bland annat att anordna en UF-mässa. Det har det ikväll varit på Fenix i Vaggeryd.

Utanför skolan grillade ungdomarna korv  [1/16]

  [2/16]

Egendesignade mössor  [3/16]

  [4/16]

Mekaniker på plats  [5/16]

Handduksdesign  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

Ellen, Ebba och Emilia  [9/16]

Beställningar togs in  [10/16]

Ett enkelt hjälpmedel för att underlätta vardagen...  [11/16]

...det var det som de här fyra killarna visade  [12/16]

Disktrasan  [13/16]

Hugo, Vilmer och Isak med extra lokalproducerat från hemorten  [14/16]

Att dela upp snusburken  [15/16]

  [16/16]

Logifts, Thantite, Board of Place… Företagsnamnen är många och de har något gemensamt. Att ungdomarna går sista året i ekonomi-, natur- eller teknikprogrammet på Fenix och som har startat eget företag. Samt att de flesta av ungdomarna väljer att knyta sin företagsprodukt till kommunen.

– Glöggen produceras lokalt. Vi bor även i Byarum så det blir extra lokalt kan man väl säga, menar Hugo Rofors, Vilmer Jonsson och Isak Olsson som har valt att satsa på närproducerad gå-bort-present.

Thantite tillverkar ett hjälpmedel för äldre som underlättar att bära kassar med mera.

Skärbrädan, som vi tidigare berättat om, var på plats med Ellen, Ebba och Emilia. De har redan fått in över tio anmälningar på skärbrädan och ortsnamnet längst ner till höger har varierat från bräda till bräda. Det har varit både Tofteryd, Vaggeryd och Skillingaryd.

VK Design med Alfred, Ludvig och Hugo har en kökshandduk med kommunens gränser och några ortsnamn på. Två tjejer fanns på plats som designat en disktrasa med nästan alla ortsnamn på, som Skillingaryd.nu kände skulle bli en bra julklapp och skrev upp sig på beställningslistan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *