Nyheter

Ungdomar tände eld inne på ICA: ”Väldigt olämpligt”

Nyheter Inom loppet av 20 minuter började det brinna på två olika platser i Skillingaryd. Nu misstänker polisen att det rör sig om ett ungdomsgäng i nedre tonåren som anlagt de båda bränderna.

Genrebild David Alin

Några minuter efter halv fyra under söndagen larmads räddningstjänsten till ICA i Skillingaryd. En brand ska ha uppstått innanför entrén. 20 minuter senare började det brinna i en stubbe på Kaffegatan.

När polisen kom till platsen så fick man uppgifter på att ett ungdomsgäng kunde sättas i samband med bägge bränderna. Man lokaliserade tre killar i nedre tonåren som blir misstänkta för allmänfarlig vårdslöshet.

I och med killarnas låga ålder så blir det inget polisiärt ärende. Polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver ser inte i de båda ärendena om socialtjänsten kommer kopplas in.
– Jag vågar inte säga det, det är inget jag kan se. Men vi bör ha pratat med föräldrarna. Det är väldigt olämpligt att tända på en stubbe med tanke på hur torrt det är finns risk för större spridning och bränder. Det som hände i butiken är också det väldigt olämpligt.

Taggar

Dela


Läs mer

Brand i Ica-butik
Gräsbrand i Skillingaryd

12 reaktioner på Ungdomar tände eld inne på ICA: ”Väldigt olämpligt”

Har förstått det som att det är bakom på parkeringen som det har eldats (vid deras förråd). Inte i entrén eller inne på Ica. Men vad vet jag, ni som var inne på Ica kan väl annars ta och berätta hur det var när det stod barn/ungdomar och blockerade utgången och tände på men ingen ingrep och tog dem i örat? Det kan jag lova att jag hade gjort om jag hade sett detta, hade även sett till att hålla drm kvar på plats tills polis/föräldrar var där. Eller bilar som passerade men inte ringde eller ingrep? Ja försöker att se framför mig hur ett gäng stått mitt i entrén eller på golvet och eldat mitt på ljusa dagen men att ingen tog dem på bar gärning.

Att försöka tända eld på en butik med människor i kan knappast räknas som något lindrigt bus. Borde räknas som försök till mordbrand. Någon hade kunnat bli allvarligt skadad eller dö om elden spridit sig snabbare. Det förstår man om man är runt 15 år gammal.

Tända eld inne i butik måste väl ändå vara försök till mordbrand.
Dessa barn bör inte släppas ur sikte, det är inget pojkstreck inom ”normala” ramar…
Hoppas verkligen att alla lämpliga instanser fångar upp dessa, för andra och deras skull.

Ja man undrar lite vad det är för föräldrar som inte kan uppfostra sina barn ordentligt. Visst, pojkstreck har väl funnits i alla tider men detta känns grövre. Hoppas socialen agerar kraftfullt. Om de kan.

Vadå när socialtjänsten hjälper föräldrar att skilja sig? Socialtjänsten har väl inte med folks skilsmässor att göra? Och vad säger att dessa ungdomars föräldrar är skilda? Och menar du att skilsmässobarn gör mer jävelskap än barn med gifta föräldrar?

Socialtjänsten ”tvingar” ingen att skilja sig, däremot kanske de hjälper en kvinna att lämna sin man… känner du mannen? Ta ett snack med honom istället för att klaga på socialtjänsten.

Vem bestämmer i kommunen, ungdomsgängen, polisen, socialen eller kommunledningen? Låt deras målsmän betala.

Ja men precis, det löser ju allt bra tänkt! Eller så ser man till att ungdomarna förstår faran i vad de gör och sätter in insatser för att hjälpa dem. Tror du de lär sig något av att deras vårdnadshavare betalar så är det bra sedan?
Hade vart intressant och veta om du ”pensionär” har barn själv? Om du höll denne/dessa i handen hela deras uppväxt och visste allt de gjorde?
Däremot ska man få stå till svarvs för sina handlingar och få konsekvenser av det det! Men samhället måste börja jobba förberedande och fånga upp barn/ungdomar på vift i tidigt stadie och alla vuxna runt omkring måste samarbeta! I dagens samhälle krävs så mycket mer än vad det gjorde förr, så mycket mer skit på gator och torg nu. Tack för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *