Nyheter

Ungdomarna ska bygga om Inga-Britts Audi till epa-traktor

Nyheter I tisdags var det dags för premiärträff när ungdomarna, tillsammans med Götaströms Fordonshistoriska klubb och Ribic Motor, som ska bygga en epa-traktor i det nya projektet i "Motorungdomsgården". Det är Inga-Britt Nordquists tidigare Audi A3 som är premiärprojektet...

Inskrivning. Lars Seger förklarar för en undrande vad en anhörig betyder...  [1/8]

Några grabbar runt fikabordet  [2/8]

Märta var kvällens enda tjej  [3/8]

Närmast är Eddie från Ålaryd. Hans favoritbilmärke är Volvo. Det var ju bilmärket för Vilgot också, som är näst efter Eddie nedför trappan  [4/8]

Lars Seger visade projektbilen för ungdomarna och föräldrarna  [5/8]

Inga-Britt fick ny bil och hennes gamla köpte föreningen in för projektet "Motorungdomsgården"  [6/8]

  [7/8]

Reportern provsatt. Nästa gång det görs kanske det är en epa-traktor....  [8/8]

Närmare 15 ungdomar hade anmält sig till projektet där det framåt sommaren ska bli en epa-traktor av Inga-Britt Nordqvists tidigare bil, en Audi A3. Lars Seger tar emot oss i klubblokalen:

– Vi hade varit i gång för ett halvår sedan om det inte hade varit försäkringsfrågan som vi i föreningen inte riktigt redde ut. Nu har vi fått information om att ungdomarna är försäkrade genom skolan, även på fritiden fram tills att man är 18 år, så nu kör vi i gång i kväll. Vi kommer träffas varannan tisdag. 

När ungdomarna tillsammans med föräldrarna började trilla in så var det först en infolapp som skulle fyllas i och därefter var det fika, kaffe, saft och bullar. 

Lars Seger: ”Så här ungt har det inte varit i vår lokal tidigare, det brukar vara 60+ som sitter här runt bordet och fikar”.

Erik Ljungqvist, styrelseledamot i Götaströms Fordonshistoriska klubb, berättar:
– Vi har nyligen startat en ungdomssektion där jag, Lars Seger och Thomas Nordquist är med. Vi är ansvariga för det här projektet som heter ”Motorungdomsgården”. Den 2 juni ska vi vara klara med bilen till Götaström Classic Motor-utställningen på travbanan. Vi har fått ekonomisk hjälp från kommunen, inte mycket, men lite. Tack vare att Inga-Britt (reds anm; Thomas fru) fick ny bil och hennes gamla har stått hemma och väntat på det här projektet, så köpte klubben bilen. Studiebesök kommer vi göra också under våren. Nu är det genomgång, fika, träffas och se vad det är för ungdomar som ansluter sig. 

Lars Seger:
– Jag var 12 år när jag köpte min första bil. Jag har kört moped i min ungdom och överlag varit väldigt motorintresserad. Det vi ska göra först är att ut och titta på vad vi ska bygga om. Vi ska hjälpa er att bygga en epa-traktor av Inga-Britts gamla bil.  

Utanför klubbstugan, i mörkret, stod Inga-Britts pärla och ungdomarna fick se sitt projekt som kommer att byggas om på tisdagar framöver i vår. 

Vad säger ungdomarna då?

Eddie Persson från Ålaryd fyller 14 i år och pappa Martin tipsade Eddie om projektet. Eddie berättar:
– Jag ser fram emot att få bygga en epa-traktor. Jag får börja köra i juli nästa år. Volvo är mitt favoritbilmärke.
Pappa Martin flikar in:
– Ett bra projekt i utbildningssyfte. Eddie är en 740-kille, så Volvo blir det garanterat framöver.

15-årige Abbe och Carl 14 år, båda från Vaggeryd, har också Volvo som favoritbilmärke. 

Märta Ljungqvist, 15 år från Skillingaryd, var kvällens enda tjej – i alla fall för den här kvällen. Hon berättar: 

– Jag vill lära mig mer om hur bilen fungerar. Jag har kört moppe i ett år och fyller 16 i maj. Jag kan tänka mig att köra epa-traktor framöver… 

Vilgot, 15 år, från Kvarnaberg:
– Kul och intressant ska det bli. Favoritbilmärke? Ja, det är ju Volvo och BMW. Bakhjulsdrivet ska det vara. Jag har projekt hemma i garaget som jag pysslar med. Jag har sparat en del pengar och jobbar lite extra hos farbror, så jag ska bekosta min epa-traktor själv. 

13-årige Valter från Bondstorp:
– Jag ska lära mig bygga bil. Volvo är bästa bilen, menar Valter och får medhåll från kompisarna Elias, 14 år, från Byarum och jämnårige Axel från Borisköp. 

Bakhjulsdrivet var alltså favoritmärket men Inga-Britts Audi är framhjulsdrivet. Ändå såg ungdomarna fram emot tisdagarna och att få lära sig mer i garaget… 

Efter första träffen konstaterar Lars Seger så här:
Vi är mycket nöjda med uppslutningen och som väntat mycket trevliga ungdomar. Nästa gång börjar det på riktigt kan man säga och hoppas de är taggade för att börja göra bilen till traktor i praktiken. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Ungdomarna ska bygga om Inga-Britts Audi till epa-traktor

Härligt Lasse att du fått igång motorungdomsgården med hjälp av Götaströms Fordonshistoriska Klubb. En bra tillgång för motorintresserade ungdomar i vår kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *