Nyheter

Ungdomsgården i Vaggeryd är öppen i mellandagarna

Nyheter Nu när Skillingaryd inte har någon ungdomsöppen lokal körs ungdomarna till Vaggeryd. Skillingaryd.nu har varit i ungdomslokalen på besök

Elin Höglund och Maja Weingart  [1/11]

Fullt ös i biorummet  [2/11]

Spela dataspel är toppen tycker killarna som besökte Ungdomsgården i Vaggeryd  [3/11]

Haris Omanovic är fritidsledare  [4/11]

Finns lite att handla för den som vill  [5/11]

Tummen upp för ungdomsgården  [6/11]

Hittepåburken  [7/11]

Hampus har koll på vilka ungdomar som är på plats ikväll  [8/11]

Driton Abiti är fritidsledare och ser till att Skillingarydsungdomarna kommer till Vaggeryd i mellandagarna  [9/11]

Hampus och Haris  [10/11]

  [11/11]

Ungdomsgården på Jönköpingsvägen i Vaggeryd, intill Hjortsjöskolan, är öppen i mellandagarna. Haris Omanovic, fritidsledare, tar emot Skillingaryd.nu när vi tittar in där under mellandagarna. Hampus Berg som studerar på Barn och Fritidsprogrammet jobbar extra på ungdomslokalen ikväll ihop med Haris.

– Ikväll är det 13 killar och tre tjejer i lokalen, noterar Haris.

Ungdomslokalen här öppen till klockan nio på kvällarna och nu har de även öppet i mellandagarna, vilket det inte varit tidigare.
Skillingaryds ungdomslokal är inte klar än vid centrumplan så fritidsledaren Driton Abiti kör och hämtar upp ungdomar i Skillingaryd.

– Bra service för ungdomarna att vi hämtar och lämnar dom i Skillingaryd, säger Driton.

På ungdomsgården i Vaggeryd finns en mängd olika aktiviteter. Pingis, musikrum, tv-spelrum, FIFA-system (en sorts av spelturnering), tjejrum, biorum, finns ett litet kök man kan baka något enkelt.
– Men ungdomarna måste inte vara inomhus säger Haris som är fritidsledare. Vi har uteaktiviteter också.

Ungdomsgården har funnits sedan 1999. Och att det behövs en ungdomsgård är helt klart. Här är kommunens ungdomar i åldern 15 – 18 år välkomna.
– Vi vill ha öppet varje dag, säger Driton. Det varierar med antalet ungdomar här under kvällarna men vi ska göra lite fler ”tjejkvällar” för att locka hit tjejerna till ungdomsgården. I Skillingaryd är det fler tjejer på lokalen, säger Driton. Vi arbetar med olika föreningar och vi har tät kontakt med vår fältare i kommunen och vår lokal är som ett vanligt hem för våra ungdomar, dit de kan ta sig till om de inte vill vara hemma. Samt att man får träffa alla sina kompisar, avslutar Driton.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *