Nyheter

Ungdomsgården i Vaggeryd får nya lokaler

Nyheter Det är ungdomscaféet (UC) som ska flytta in i del av Postens lokaler vid torget i månadsskiftet april/maj

Delar av postens lokaler blir nya UC

Det har pågått diskussioner under mer än tio år gällande behovet av bättre lokaler för fritidsverksamheten i Vaggeryd. Från att ha funnits i källaren på sim- och sporthallen hamnade de i kulturskolans gamla lokaler jämte Hjortsjöskolan. De skulle vara en temporär flytt innan nya och bättre lokaler hittades. Åren har gått och man har haft svårt med tillgänglighet och ge rätta förutsättningar för ungdomarna. Nu ska det bli ordning på det när de nya lokalerna är inflyttningsklara.

Posten kommer att vara kvar men på en mindre yta, något som gav möjlighet för UC att få nya lokaler vilket de har önskat i många år.

Hittills har de haft verksamheten i tre våningar med trappor, vilket har begränsat möjligheterna för alla att kunna delta fullt ut. Nu får de en lokal i ett plan och de tar bort trösklar och annat som begränsar framkomligheten. De ska bygga lokalerna genussmart för att öka attraktiviteten bland ungdomarna. Dessutom ska det bli en mötesplats där till exempel föreningar ska kunna hyra in sig för olika möten och aktiviteter.

Entrén flyttas mot Stationsgatan

Taggar
UC

2 reaktioner på Ungdomsgården i Vaggeryd får nya lokaler

Genussmart renovering… Den var ny 😉

Tro att detta kan bli bra! Ryktas att de värvat en riktigt vass fritidspersonal också…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *