Nyheter

Ungdomskultur – tema för sjunde japanutbytet på Fenix

Ungdomskultur – tema för sjunde japanutbytet på Fenix

Nyheter I veckan har Fenix i Vaggeryd gästats av vänskolan Fukiai High School i japanska Kobe.

Det är det sjunde utbytet sedan starten 1998. Årets tema är ungdomskultur – som präglat programmet under veckan och den kommande resan till Japan i november.

Fenix vänskola i Japan har sedan förra utbytet utnämnts till en så kallad Super Global High School av det japanska utbildningsministeriet. Syftet är att fostra ungdomar att ta ett globalt ansvar och verka i världen för mänskliga rättigheter, miljöhänsyn och hållbar ekonomi. Detta visade de också prov på under den avslutande workshopen med fenixelever under fredagen då frågor om inlärning, cykling, skolkultur och slöseri med mat var temat.

I veckan har det varit ett intensivt program, där de japanska eleverna engagerats i skolstarten för Fenix, bland annat har det genomförts en dans- och sånguppvisning, arbetsmöten med olika japanska teman för alla elever och en introduktionsdag med olika stationer, där man till exempel fick testa på att presentera sig på japanska.

De 18 japanska studenterna har bott hela veckan i svenska värdfamiljer, där de fått uppleva vardagen och fått möjlighet att delta i en mängd utflykter och aktiviteter både privat och i skolan.

De japanska lärarna Shinji Masui och Tomoko Nakamura har lett den japanska delegationen och från Fenix är Kjell Frick, Anna Thure Kavian och Anette Pallander de som kommer att följa med till Japan i november tillsammans med eleverna Emil Åkerman, Kerstin Hoang, Elin Gustavsson, Hanna Wall, Frida Mattsson, Lydia Gidoff, Matilda Andersson, Melisa Huskic, Emil Lund, Anna Isaksson, Axelina Edberg, Ebba Eriksson, Elin Randåker, Carl Oskarsson, Jakob Sandström, Oliver Ståhl, Rose-Marie Bathan och Julia Larsson.

Raymond Pettersson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *