Nyheter

Ungdomsrådet får tycka till om torget i Vaggeryd

Ungdomsrådet får tycka till om torget i Vaggeryd

Nyheter Vilka konsekvenser drog tekniska utskottet av informationsmötet om tankarna kring den framtida utformningen av torget? Uppföljningen visar att det finns en hel del att göra för att få in fler synpunkter.

Det fanns en hel del politiker på plats liksom företrädare för handeln. Men allmänheten? Intresset för samhällsfrågor tycks bara minska i takt med att befolkningstalet växer.
– Vi konstaterar att det saknas en hel del medborgare vid möten av det här slaget. Framför allt når vi inte ut till ungdomarna, konstaterar tekniska utskottets ordförande Per Olof Toftgård (C).
– Därför tänker vi kontakta ungdomsrådet får att få dess syn. Kanske kan vi även få in fler synpunkter via webben.
Informationsmötet visade att handeln är för snedställda parkeringsplatser, gärna fler sådana, men skeptiskt inställd till handel på torget.
Toftgård tror dock att en torgdag i veckan skulle göra centrum i Vaggeryd gott.
Den avgörande frågan är om det överhuvudtaget ska göras några förändringar. Intresset verkar inte vara stort för det. Men Toftgård menar att ärendet kräver noggranna överväganden. Det är nu möjligheten finns att göra något.
– Vi måste ändå plocka upp gatstenen för att gräva för nya vatten- och avloppsledningar. Ska vi göra något ska det därför göras nu när vi ändå har arbeten i området på gång, framhåller han.

– Hade det inte varit så hade vi kunnat nöja oss med smärre uppfräschningar. Kanske hade vi byggt en scen men det hade nog inte kostat några jättepengar.

En miljon kronor väntar nu på att användas.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *