Nyheter

Unik meny under exklusiv kväll i Tofteryd

Nyheter I kväll är det premiär för exklusiv kväll på stiftsgården Tallnäs utanför Skillingaryd där en tiorätters avsmakningsmeny från Hagshultskossorna serveras. – Vi får prova både kända och okända detaljer, berättar Ulrica från Hagshultskossorna

Foto: Hagshultskossorna. På foton ses Carl-Johan Bertilsson och Ulrica Björnhag bland kossorna i hagen

Under kvällen kommer Hagshultskossorna, Ulrica Björnhag och Carl-Johan Bertilsson tillsammans med kocken Alexander Olsson att finnas på plats vid stiftgården Tallnäs utanför Skillingaryd. Syftet med unika premiärkvällen är att ”äta en hel ko”.

Hagshultskossorna arbetar aktivt med hållbarhet och att använda allt är en viktig del i att få så lite matsvinn som möjligt. 

Ulrica Björnhag berättar: 

– Syftet är att ”äta en hel ko” för att prova både kända och okända styckdetaljer tilltagande i en helt unik meny. Det handlar också om att upptäcka att det finns mer än entrecote och filé på en ko, säger Ulrica Björnhag från Hagshultskossorna och fortsätter: 

– Tillsammans med de duktiga kockarna på Tallnäs kommer vi att få en resa i både kons anatomi och gastronomins magiska värld. Matsedeln är komponerad av kocken Alexander Olsson på Tallnäs och han finns också på plats under kvällen, basar i köket och presenterar maten för gästerna. Vi kommer att berätta om vår filosofi bakom Hagshultskossorna och prata hållbarhet, kött och smak förstås, menar Ulrica. 

Det här är första spännande samarbetet mellan Hagshultskossorna och Tallnäs. 

– Det är fantastiskt att vi finns så nära varandra och delar synen på mat, klimat och hållbarhet, summerar Ulrica som tillsammans med Carl-Johan, kocken Alexander med sina medarbetare på Tallnäs bjuder in till en annorlunda fredagkväll där tio rätter ska avsmakas.  

Emil Qvarnström vid Tallnäs är förväntansfull: 

– Det kommer att bli en exklusiv kväll tillsammans med Hagshultskossorna, kommenterar Emil.

Taggar

Dela


1 reaktion på Unik meny under exklusiv kväll i Tofteryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *