Nyheter

Upp till varje att besöka vindkraftsområde

Nyheter Medborgarförslaget om att kommunen ska besöka vindkraftsområden som har gjort felkalkyleringar har i dagarna blivit avslagen av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Arkivfoto

Innan fler beslut tas i vindkraftsfrågan vill Ken Frick, som har lämnat in ett medborgarförslag, att Vaggeryds kommun ska besöka områden som har drabbats av industrins felkalkyleringar för att skaffa sig mer information. Nu har ärendet varit på kommunstyrelsens arbetsutskott, där det blev ett avslag.

– Vindbruksplanen ska fastställas som den är och det är upp till varje person att skaffa sig nödvändig information om vindkraftsindustrin, vi avslår medborgarförslaget, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

I tjänsteskrivelsens utlåtande är miljöprövningsfrågan som hanteras av Länsstyrelsen där kommunen enbart är remissinstans. Kommunen anser att alla remissinstanser har fått framföra synpunkter i samrådsskedet. Vindbruksplanen, som har varit ute på granskning, har valt att 35 dB(a) från vindkraftverk ej får överstigas vid bostäders fasad utomhus och kommunen anser i övrigt att den praxis och de rekommendationer från Boverket gällande buller från vindkraftverk är tydliga och tillräckliga.

Arbetsutskottets avslag lämnas nu vidare till kommunstyrelsen innan beslutet tas i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *