Nyheter

Uppstart av seniorveckan

Nyheter Vecka 40 är det dags för seniorveckan. – Vi kommer att starta veckan med seniormässa på Mejeriet i Skillingaryd, säger aktivitetssamordnare Maria Jigåker. 

I tisdags startades planeringen av seniorveckan som är i oktober i år. I Mejeriets lokaler träffades kommunens äldresamordnare tillsammans med kommunens rehab, hälsocoach Jerry Karlsson, räddningstjänsten, polis, dagverksamhet Asken, biblioteken i kommunen, vårdcentralen Bra liv och äldreomsorgens kostenhet. Dessa, tillsammans med ortens pensionärsföreningar, ser nu fram emot seniorvecka, som förra hösten var väldigt uppskattad. 

– Vi kommer att starta seniorveckan med en mässa på Mejeriet. Det kommer att finnas utställare, förutom lokala aktörer även polis, räddningstjänst, regionen som berättar om länstrafiken och tandvård för äldre. Resten av dagarna i seniorveckan kommer det att arrangeras aktiviteter i både Skillingaryd och Vaggeryd. Vi har erhållit bidrag från Ulla von Seth stiftelse, så bussen mellan orterna på måndagen, och mässan, är gratis för seniorerna, berättar Maria Jigåker. 

Seniorveckan planeras

Taggar

Dela


1 reaktion på Uppstart av seniorveckan

Det finns pensionärer på orter utanför ”storstaden”. Hur får de delta på seniorveckan? Gratis buss hela veckan från Klevshult, Åker, Bondstorp, Hok, Svenarum? Alla i kommunen ska behandlas lika med samma möjligheter till aktiviteter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *