Nyheter

Utemiljö för fyra miljoner fick klartecken

Nyheter Snart är nya trygghets- och omsorgsboendet Mejeriet klart för inflyttning. Förra veckan låstes även pengar till utemiljön upp

Arkivfoto; Fastighetschefen visar de två förslagen för årsmötesdeltagarna vid Skillingaryds Intresseförening

– Vi har haft fyra miljoner låsta och vi låser upp dessa till tekniska nämnden. Villkoret är att arbetet med utemiljön ska godkännas av kommunstyrelsen innan man sätter spaden i jorden, säger Gert Jonsson (M).

Iordningställandet av den allmänna platsmarken utanför nya Mejeriet ansvarar tekniska nämnden för. Tidigare fanns fyra miljoner i plånboken för utemiljön men dessa låstes av kommunstyrelsen när investeringsstoppet togs i kraft i höstas.

Tekniska nämnden har arbetat fram två olika förslag där enda skillnaden, mellan förslagen, har varit med eller utan gång- och cykelväg genom området. Tekniska nämndens ordförande och fastighetschefen besökte under vintern årsmötet i Skillingaryds intresseförening som fick tycka till om utformningen.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott låst upp de öronmärkta fyra miljoner för utemiljön på nya Mejeriet.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Utemiljö för fyra miljoner fick klartecken

Borde byggas mycket mer park av skillingaryd, än denna tråkiga raksträcka som inte finns något trevligt eller som man kan uppskatta som centrum förutom torget.

Det vill till att det finns pengar tills personal och allt annat inne i huset . Då socialnämnden har att tackla den väntade skara (idag17) Ska det blir intressant och se om det finns pengar till att öppna flera platser tidigare än beräknat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *