Nyheter

Utmaning att bli 17 000 invånare

Nyheter Kommunstyrelsen diskuterade, vid onsdagens sammanträde, SCB:s senaste mätning som vi tidigare berättat om. Kommunens invånare är 17 000 år 2030. ”Utmaning. Hedrande”

Arkivfoto: Först ut är 15 000;s tårtan och därefter 16 000. Om, eller inom, 10 år bjuder kommunen kanske på 17 000;s tårtan

– Det här är positivt och hedrande. Samtidigt en utmaning, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande och tittar fundersamt ut genom fönstret på Skillingehus.

– Man har gått efter prognoser, olika faktorer, närhet till en större stad samt kommunikation. Att befinna sig söder om Jönköping som växer otroligt mycket gynnar oss, menar Gert Jonsson (M).

– Väldigt intressant ur ett länsperspektiv. Vi driver nu på ordentligt när det gäller järnvägen, menar Kenth Williamsson (S) och får medhåll av Gert Jonsson (M).

Här finns artikeln vi publicerade i onsdags 

Taggar

Dela


12 reaktioner på Utmaning att bli 17 000 invånare

Adam. Precis och det är ju poängen. De har en betydligt högre snittlön o så köper de upp husen till exempel i Vaggeryd där priserna är lägre. Ganska tråkigt.
Dessutom har väl Vaggeryds kommun problem att ta hand om de 14 000 som bor här nu?! Så varför ska det in 20 % till. Då krävs det en del. Poliser kanske?

100 kg man. Jag tycker du ska gå in och kolla vad bostadspriserna i attraktiva större städer (exkluderat Sthlm som är i sin egen liga) snittar. Hemnet är ett tips.

Idag får du betala 6-7 miljoner kronor och uppåt för ett normalstort hus i större städer. Så priserna har helt klart gått upp. Men vad ligger snittet på i Vaggeryd, 2–3 miljoner, kanske mindre?

Så jag skulle säga att priserna är tämligen låga i Vaggeryd. Eller mycket för pengarna, om du så vill.

Så håller med Gert. Ju fler köpstarka som flyttar in, desto bättre med ökande skatteintäkter.

Det kan ju också tänkas att de även handlar i kommunen!!!

Gert. Det sa jag inte. Vill du bli fler enbart för ökade skatteintäkter?! Heja dig!.
De flyttar enbart hit på grund av av lägre bostadspriser. Trissa upp priser så att kommuninvånaren inte har en chans på budning.Speciellt i Vaggerydf.
De passar antagligen på att handla innan de åker hem från jobbet också. Toppen

100 kg man, snarare att dom driver upp bostadspriser i samband med att det har byggts dåligt. De anser att de kan bygga nytt för samma pengar och sen pendla för resten. Annars är det väl bara bra att folk kan tänka sig flytta hit. Gör kommunen det fint längst huvudgator etc med lite ”park-känsla”, fin belysning så tror jag det är extra attraktivt vid första intrycket!

Hur tänker 100 kg man?
Man betalar skatt där man bor och inte där
man Jobbar.
Varför är det värdelöst med ökande skatteintäkter?

Gubben: Hm är inte helt med på hur du resonerar egentligen men självklart så är det upp till var och en att försöka göra sig anställningsbar men självklart ska de som har svårt få den hjälpen de behöver för att snabbt komma in i yrkeslivet. Det kan vara språket men viktigt också tror jag att utbildningen reflekterar vad som efterfrågas. Tex undersköterska, elektriker, vvsare och andra serviceyrken.

Givet den negativa befolkningstillväxten i Sverige (=färre kommer få ta hand om fler äldre i framtiden om inget händer) så ska vi vara tacksamma för att folk vill flytta hit!

Så försök se det positiva med stor tillväxt och att alla behövs.

Adam.
Klart man kan tycka så, är inte det viktigaste att kommunen har en sund ekonomi. Men tycker man att kommunen skall ta hit folk som inte är anställningsbara som i slutändan skall försörjas av oss, då väljer jag att pengarna skall först gå till våra äldre som varit med och byggt upp samhället. Om man tycker att detta inte är okej så finns det möjlighet att själv bidra med kostnaden för dessa människor. Annars är det positivt att kommunen växer, men det skall inte gå ut över vår ekonomi.

Se bara till innan så det finns boende, förskolor och skolor så det täcker allas behov innan vi är där.

Gubben: Ursäkta mig men det är väl upp till alla att bidra till att få en levande landsbyggd som är attraktiv för företag och boende?

Fråga inte vad de ”styrande” kan göra utan vad kan du själv bidra med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *