Nyheter

Utredning förordar högstadium öster om Fenix

Utredning förordar högstadium öster om Fenix

Nyheter En utredning från miljö- och byggförvaltningen förordar att den nya högstadieskolan byggs enligt det ostliga alternativet, utmed Verner Malmstens väg.

Frågan om den nya skolbyggnadens placering var uppe till behandling vid miljö- och byggnämndens sammanträde i går kväll.  Nämnden skulle då yttra sig om uppdraget som gavs  av kommunstyrelsens arbetsutskott den 21 september. Det handlade om att utreda förutsättningarna för en placering söder om Hjortsjöskolan och jämföra den med det Fenix-alternativ som i detta fall är det ostliga alternativet utmed Verner Malmstens väg.
Utredningen gäller de geotekniska förutsättningarna, planmässiga förutsättningarna, infrastruktur och parkering samt tomternas förutsättningar.
Utredningen ger förstås inga direkta svar men onekligen är det så att fördelarna med Fenix-alternativet är fler och nackdelarna färre jämfört med Hjortsjöskolan. Minusposterna för Hjortsjöskolan är helt enkelt för många: Det handlar om en begränsad tomtyta, inga utbyggnadsmöjligheter, svårigheter att lösa parkeringsfrågan och att hitta utomhusmiljöer för undervisning och rast samt att grannfastigheten Duvan 2 påverkas genom utfarten. Dessutom blir bullerkraven höga.
På minuskontot för det ostliga Fenix-alternativet finns negativ påverkan på fastigheten Torsbo 1:2.
Gemensamt för båda är behoven av gentekniska utredningar samt nya detaljplaner.
När det gäller fördelarna är de fler för Fenix. Det handlar om utbyggnadsmöjligheter, parkeringsytor, bra läge i förhållande till Fenix 2 samt goda utomhusmiljöer för undervisning och rast. Fördelen för Hjortsjöskolan är framför allt det centrala läget och närheten till sporthallen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *