Nyheter

Utsatt för mobbning på nätet

Nyheter – Är detta vi varnat för så fort kedjebrev/kedjestatus delas. Nån gång kommer en oskyldig person drabbas. Denna gången är det en verklig person som utsatts, säger Anders Sjögren från Bredaryd, tidigare bosatt i Skillingaryd.

Drabbad på Facebook

Det handlar om att det snurrar en falsk varning på Facebook som fler och fler delar. Det strider sig som en löpeld.
– Man blir både förbannad och uppgiven att folk inte kan tänka till tio sekunder och fråga sig; kan detta verkligen vara sant
För till 99.99% är det skräp/trams/bluff och som nu försök till mobbning, säger Anders som är en av de aktiva i Bluffakuten där man försöker upplysa användarna på Facebook om vad som är bluff och inte bluff.

– Nästa gång kan det vara en person som söker någon som har skyddad identitet. Eller kanske en kriminell som söker ett vittne att tystna eller precis vad som helst som kan skada en annan person. Så dessa ”oskyldiga” brev/statusar är riktigt farliga, säger Anders.
– Det kan även var falska nyheter och propaganda för illvilliga element. Speciellt nu när vi har val i år.

 

Den i detta fallet drabbade Magnus från Skåne är mycket uppriven och skriver bland annat:
– Asså nu får det tamafan räcka med er mongopatrullen gänget ni att ni sprider ut massa falska information om mig hela tiden och jag är ingen hacker som hackar andras konton.

Bara sedan i går har vi i messenger på Facebook fått ett tiotal som varnar för denne Magnus.

Det gäller alltså att vara observant och att man tänker till innan man delar uppgifter som kan vara helt falska och som kan skada andra människor.

• Läs mer här om hur man agerar bättre på Facebook: https://www.facebook.com/Bluffakuten/

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *