Nyheter

V ansluter sig till M och S

Nyheter Ett hängavtal har gjorts och numera är Vänsterpartiet med i Socialdemokraternas och Moderaternas styre i kommunen.

I onsdags förra veckan undertecknades avtalet mellan Socialdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet. 

– Det här är ett valtekniskt samarbete. Vi bevakar våra platser. Socialdemokraterna har tidigare haft ett samarbete med Vänsterpartiet och vi samverkar med Socialdemokraterna, så är det, kommenterar Gert Jonsson (M).

I avtalet om valtekniskt samarbete mellan V, S och M i kommunen finns angivet: 

”Socialdemokraterna och Moderaterna avser att styra Vaggeryds kommun i majoritet under mandatperioden 2023-2026. 

Ett hängavtal har gjorts mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Detta bland annat i syfte att få mer effektiva kommunfullmäktigemöten. Om alla partier är informerade om vad som händer i kommunstyrelsen slipper man i kommunfullmäktigemöten lägga tid på djupare information. 

Överenskommelsen innebär följande angående ersättarplats i kommunstyrelsen som blir följden av denna överenskommelse. Vänsterpartiet erhåller en ersättarplats av Socialdemokraterna i kommunstyrelsen. 

Överenskommelsen innebär att Vänsterpartiet intar sina egna politiska positioner utifrån sin ideologi och sina värderingar oavsett vår valtekniska samverkan. Vänsterpartiet välkomnar en dialog i olika frågor för att kunna nå samförstånd när så är möjligt”. 

Avtalet signerades  den 9 november  och är undertecknat av Kenth Williamsson (S), Peter Sjöberg (M) och Elizabeth Orellana Bravo (V). 

V tecknat avtal med M och S

_________________________

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


2 reaktioner på V ansluter sig till M och S

Det luktar vänskapskorruption över det hela. Moderater och sossar ska vara varandras motpoler inom politik, det ska sitta i ryggmärgen att hålla den andre borta från makten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *