Nyheter

V: Bygg äldreboende på landsbygden

Nyheter LRF kommungrupp har bett varje parti, som finns representerade i kommunfullmäktige, att svara på några frågor som berör den gröna näringen med inriktning mot vår kommun. I en artikelserie presenteras partiernas svar. Vänsterpartiets tur att svara på frågorna

– Att rösta i val och vara med och tycka till är en fundamental del av ett demokratiskt samhälle. Vad ni röstar på har vi inom LRF ingen åsikt om, men vi vill uppmana alla att gå och rösta, säger Roger Andersson som är ordförande i LRF kommungrupp. 

1. Hur ska Vaggeryds kommun arbeta för att bidra till en ökad och hållbar produktion av mat? 

Jag tänker att Vaggeryds kommun ska ha med utbildning om hållbarhet i form av föreläsning eller kortare utbildning redan i högstadiet så kan man stimulera och motivera ungdomar att jobba och satsa på detta yrkesgrupper. Vi ska upphandla till kommunala verksamhet helst från gården inom kommunen eller närmaste grannar, visst ibland kostar detta mer, men vi kan inte jobba på en sidan och prata om klimat och miljöfrågor och på andra sidan gå och köpa varorna lång ifrån med allt detta transport och kvalitet försämringar innebär.

2. Hur ställer ni er till byggnation på landsbygden? 

Det är självklart att vi ska bygga i hela kommunen, men vi måste som politiker ta ansvar för att de ska ha tillgång till bra skolan och förskolan med lokalen och allt infrastruktur som barnen och lärare behöver. Att kommunen ska ordna så att ungdomar och äldre kan ha tillgång till mötesplatser där dem bor. Att det ska vara smidigt och snabbare att få tillgång till tomten och tycker att det är bra att vanliga medborgare ska ha prioritering när kommunen ska sälja marken.

Kommunens måste ta ansvar på en bra och fungerande kollektiv trafiken. Vaggeryds kommun ska investera mer i hållbar produktioner , det går inte att hitta snabba lösning som kan kosta mer en riktiga produktion, enheter måste prata med varandra så de kan hitta en bra lösning på utveckling av skolan, äldreboende och bostad i kommunen, vi har många bra tjänstemannen, politiker, olika verksamhet som jobbar med detta men det blir fel om och om igen, nånstans måste mas hitta felet och inte bara lägga till mer och mer pengar på planlösning sommar blivit godkänd i många etapper innan dessa bygger.

3. Hur ska Vaggeryds kommun arbeta för att rusta upp lågtrafikerade vägar på landsbygden för att klara dagens trafik? 

Först ska det satsas mer på cykel väger med tillgång till belysning i hela kommunen. Sen skulle vara bra med en cirkulär buss system, alltså några bussar som kan hjälpa de som bor på landsbygden eller utanför centrum att komma fram till station eller handla, en buss som kan gå olika zoner i kommunen typ södra, norra med mera.

4. Hur vill ert parti arbeta för att det ska vara attraktivt att bo och leva på dom mindre orterna/landsbygden i vår kommun? 

Vi vill naturligtvis att folket ska bo vad de vill, om kommunen godkänner att folket ska bo på mindre delar av kommunen ska de också ta ansvar för de. Vi tror att de ska byggas med cykelvägar med belysning. Det ska bygga skolan med samma kvalitet båda infrastruktur och utbildning som i resten av kommunen. Det ska vara lätt att ta sig från och till deras hus till resten av kommunen. Vi vill satsas på mer kollektivtrafik i form av minibussar som cirkulera i olika delar av kommunen som kan närma de till station eller andra aktivitet, de kan gå några gånger per dag. Vill vill att det ska finnas mer mötesplats på de små orten, båda till ungdomar som äldre. Att bygga äldreboende på landsbygden skulle glädja många.

5. Varför ska man rösta på ert parti? Motivera med max 100 ord. 

Vänsterpartiet i Vaggeryd vill:
• Att kommunen som arbetsgivaren, ska jobba mer effektiv med utb och rekrytering för vikarier inom kommunala verksamhet, exempelvis skolan och äldreboende.
• Ha en introduktion eller praktik plats i mins 6 månader för vikarier med andra. modersmål än svenska.
• Att kommunala verksamhet ska tänka på inkludering och tillgänglighet från dag ett.
• Att alla verksamheter ska ta klimatförändringar på allvar.
• Påbörja övergången till sextimmars arbetsdag med bibehållen lön.
• Att det ska byggas bostäder så att den som vill kan ha råd att flytta.
• Att transparens ska präglas i alla våra politiker och tjänstemän arbetet.

Vänsterpartiet har alltid visa att är mot vinster i välfärd!

Källa: LRF Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *