Nyheter

Vaccinationstider öppnar för 30-39-åringar

Vaccinationstider öppnar för 30-39-åringar

Nyheter Från och med idag kan invånare som är 30 år och äldre (födda 1991 eller tidigare) erbjudas vaccin mot covid-19.

Arkivbild

– Idag har runt 70 procent av alla som är 40-49 år fått sin första dos vaccin, eller har en tid bokad, säger vaccinsamordnare Jonas Almgren. Vi kan nu släppa på nästa åldersgrupp, det vill säga alla som är 30-39 år.

Från och med onsdag den 16 juni kan alla vårdcentraler erbjuda tider för åldersgruppen 30-39 år och en del har lagt ut tider för bokning idag den 15 juni.

Åldersindelningen utgår från födelseår, det vill säga att man räknas som 30 år om man är född 1991. 

Fas 4 är den sista fasen och omfattar alla från 18-59 år, och Region Jönköpings län vaccinerar i fallande ålderordning utifrån tillgången till vaccin.

– Vi har fortsatt hög efterfrågan på vaccin och vi har mycket god täckning i de äldre åldersgrupperna. Ett effektivt arbete på vårdcentralerna med att vaccinera gör att vi kan öppna upp för fler.

Enligt preliminär planering kommer bokningen för åldersgruppen 18-29 år att öppna under vecka 26.

Planera dina vaccinationstider
Tidsintervallet mellan dos 1 och dos 2 är sju veckor, det är viktigt att ta med det i beräkningen när man bokar in dos 1.

– Kolla att dos 2 inte krockar med dina semesterplaner innan du bokar in dos 1, säger Jonas Almgren.  

Du kan boka en tid för vaccination mot covid-19 oavsett om du är folkbokförd i Jönköpings län eller inte. Men du måste ta båda doserna på samma vårdcentral. Vi kan inte garantera att du får en tid för dos två i Jönköpings län, om du fått din första dos i ett annat län.  

Du kan inte själv boka tid för dos 2. Du får din tid för dos 2 när du får dos 1. Det är viktigt att du kommer på den tiden och undviker att omboka. Det beror på att vi ska kunna garantera att du får rätt vaccin inom rätt tidsintervall.

Region Jönköpings län hjälper inte till med att boka din andra dos i ett annat län.

Boka din tid på 1177.se
Eftersom vårdcentralerna är hårt belastade, vädjar vi till dig att själv boka din tid för vaccination på 1177.se om du har möjlighet till det. Du behöver inte ha e-legitimation för att boka tid. Du som inte har möjlighet att själv boka tid kan ringa din vårdcentral. På 1177.se hittar du uppdaterad information om de olika faserna och hur du bokar tid.

Pressmeddelande från Region Jönköping

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *