Nyheter

Vaccinering med dos 3 mot covid-19 påbörjas

Nyheter Covidvaccinering, dos 3, till personer i särskilt boende och särskilda grupper startas inom kort.

Arkivbild

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer med ökad risk för svår covid-19 erbjuds en påfyllnadsdos vaccin mot sjukdomen. Beslutet omfattar personer i särskilt boende för äldre (SÄBO), personer med hemsjukvård och hemtjänst samt alla som är 80 år och äldre.

I Vaggeryds kommun påbörjas förutom covidvaccination också influensavaccinering den 1 november.

– Vi har fortfarande en pågående pandemi i samhället och det känns bra att vi nu kan ge dos 3 till särskilda grupper. Jag vill också påminna om hur viktigt det är att medborgaren tänker på risken som finns att smitta andra och därför vaccinerar sig för att skydda sina medmänniskor, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vaccinering med dos 3 mot covid-19 påbörjas

Återhållsamheten kanske beror på att man är medveten om vad som händer till exempel i Israel, där man nu ger/har givit en tredje injektion.
I så fall är återhållsamheten väldigt klok.

Det känns märkligt med denna återhållsamhet med tredje dosen när man har överskott på vaccin och man mig veterligen inte har hållpunkt för att en tredje dos skulle kunna vara farlig. Det är också ett märkligt påstående att det måste ha gått sex månader innan den tredje dosen kan ges. kan ges! Jag uppfattar det som att informationen tagit alltför snäva svängar ännu en gång och att sanningen är att det dels kan vara gynnsamt om det gått sex månader, dels att man medvetet vill hålla nere vaccinerandet. Drivkraften för vaccination verkar till stor del vara omtanken om samhället och till relativt liten del vara individens rätt till skydd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *