Nyheter

Vacker trädgård året om

Nyheter Under måndagskvällen gästade frilansjournalisten Ellen Forsström Vaggeryds Trädgårdsförening. Hon gav tips om hur man skapar en trädgård som är fin alla årstider, till och med på julafton.

Ellen Forsström signerade böcker efter måndagens föreläsning.

Även om vädret var ganska fint var det många som besökte evenemanget på Folkets Hus i Vaggeryd för att få inspiration till sina trädgårdar. Många vackra, lummiga trädgårdsbilder bjöds det också på under kvällen.

Ellen jobbar som trädgårdsjournalist och skriver åt olika tidningar som Lantliv, Allt om Trädgård, Ica-kuriren bland annat. Hon åker runt och föreläser mycket och denna kvällen var det Vaggeryds tur. Ellen har dessutom skrivit fem böcker och den boken som kvällen handlade mest om var ”Vacker trädgård året om”. 

Ellen gav tips om att börja med att börja med att skapa en grundstruktur och att börja i rätt ände. När man har stommen på plats, ösa på med växter och att välja växter som trivs i ens trädgård. Hennes tips var också att blanda in det vilda och låta de växterna vara med i ett samspel.

– Ofta säger vi att vi har så kort trädgårdssäsong i Sverige men den kanske inte behöver vara så kort. Förläng säsongen i båda ändar genom planering. Från vårlökarna som blommar tidigt till höstblommorna som blommar sent. Då får man blomning under lång tid. När det mesta har gett upp och vintern kommer finns stommen kvar och då är det vintergröna växter, vackra fröställningar och kanske prydnadsgräset som är huvudpersonerna, sa Ellen.

– Våga vara vild. Gör din grej. Trädgård ska vara roligt. Det är en relation värd att investera i, då får man en fantastisk relation för livet, avslutade Ellen Forsström.

Ellen hade med sig böckerna "Vacker och tidlös trädgård" och "Vacker trädgård året om" som hon sålde och signerade.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *