Nyheter

Vad har Gert Jonsson gjort i sommar?

Nyheter Kan man verkligen ha semester när man jobbar på kommunen? Vi har frågat Gert Jonsson.

– Det har varit betydligt lugnare i år men jag är ju egentligen alltid tillgänglig även om jag har semester. Det är skillnad från pandemisomrarna då det var osäkert med bemanning eller förra året då det var val och betydligt mycket körigare. Så denna sommaren var lugn och skön, svarar Gert Jonsson som är tillbaka från ledigheten.

Vad har du gjort under sommaren?
– Vi har varit i Falkenberg där vi har ställt våran husvagn nu i några år. Jag har varit med barnbarnet mycket också, vilket är fantastiskt.

Hur kommer det sig att det blev just Falkenberg?
– Vi var från början på Öland men efter tio år så tycker man att man har åkt upp och ner på den ön några gånger så av en slump 2011 så blev det Falkenberg. Tyckte väl det var dags att byta kust.

Skiljer sig sommaren nu från förr?
– Ju äldre man blir desto längre tid tar det, känns det som. Förr i tiden hade man mer järn i elden om man säger så. Även om man kanske gör samma saker så njuter man av stunden på ett annat sätt, det räcker att sitta med en kopp kaffe på en bänk.

Om du skulle få ge en ”tumme upp” och en ”tumme ner” vad hade du valt då?
– Att sommaren har varit så avkopplande har verkligen varit en tumme upp men all den där blåsten får jag nog ge en tumme ner. Man var ju lite orolig för att de skulle ringa från campingen nu senaste veckan och säga att jag skulle komma ner och städa upp alla saker som har blåst runt överallt men det har de inte gjort än vilket är tur, avslutar Gert.

 

Text och bild: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *