Nyheter

Vad ska jag välja?

Nyheter Den frågan ställde sig många nioendeklassarna när de besökte Fenix under gårdagskvällen då samtliga program visades upp. Förhoppningsvis blev det ett glasklart svar efter rundvandringen

Wiktor Gunnarsson, längst till vänster, tillsammans med sina klasskamrater är nöjda med sitt val. Strax kommer niorna in till Wiktor för att fråga hur programmet är  [1/3]

Utanför visades bildspel på husväggen  [2/3]

Inne i bygglektionssalen visade lärare och elever upp sin verksamhet för många nior och deras föräldrar  [3/3]

När Skillingaryd.nu var på öppet-hus-kvällen igår var bygg- och anläggningsprogrammet och elprogrammet ”öppet för allmänheten”. Hit kom tjejer och killar som idag går i kommunens niondeklass med sina föräldrar. Vid bygg- och anläggningsprogrammet berättade läraren hur programmet fungerar och vad man får göra. ”Vi hoppas att vi kan fylla 10 – 12 platser nästa höst”.

Vid elprogrammet träffar vi Wiktor Gunnarsson från Hok. Han, tillsammans med övriga ”ettor” drog elkablar i en vägg. Vad är det bästa med att gå elprogrammet undrar vi?

– Att få jobba praktiskt, svarar Wiktor direkt. 

Informationen vid Fenix under torsdagskvällen innehöll bland annat presentation av bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, industriprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, samhällsprogrammet, teknikprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och ekonomi/handels- och administrationsprogrammet.

Mellan och under varje information fick man som besökare även se hur en lektion går till och hur lokalerna ser ut. Niorna har nu lite att fundera på efter besöket på Fenix.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *