Nyheter

Vad vill vi med våra idrottsplatser?

Nyheter "För politiken är enligt mig detta den viktigaste frågan att lyfta när det gäller idrottsplatserna". Läs Jörgen Johansson (C) debattartikel här

Vill man bara förvalta befintliga anläggningarna och fortsätta att missköta underhåll med mera som man nu gjort i många år?

Eller vill man, som jag, satsa på att utveckla anläggningarna. Utveckla anläggningarna för att öka utnyttjandet med människor i alla åldrar, fler föreningar, konstgräsplan, spontanidrott, boule, skola med mera. Idrottsplatserna ska vara en mötesplats för invånare i alla åldrar. Jag har varit med på en del dialoger med våra invånare i kommunen och merparten pratar om hur viktiga idrottsplatserna är.

I politiken pratas det mycket om hur viktiga idrottsplatserna är, men när det kommer till pengar så är det inte så viktigt längre.

Ny utredning
Nu vill majoriteten göra ytterligare en utredning angående driften och den ska återigen göras av kultur- och fritidsnämnden, det bör ju vara tekniska som har kompetensen när det gäller drift och fastighet. Nu är det väl dags att sluta att utreda och istället ge tekniska i uppdrag att ta över drift och underhåll av dessa anläggningar så fort det bara går. Behovet av åtgärder på Movalla är nu akut och kan inte vänta på en utredning till.

Ekonomiska medel ska omgående tillföras för att lösa akuta brister.

Jörgen Johansson (C)

Jörgen Johansson (C) debatterar

Taggar

Dela


7 reaktioner på Vad vill vi med våra idrottsplatser?

Håller med, satsa på våra idrottsplatser, men också våra simhallar, skapa äventyrsbad, nytt och modernt, det skulle bli väldigt populärt där både pool, bastu, rutschkanor och bassäng finns så behöver folk inte åka till Sävsjöbadet eller Rosenlund för detta, sänker koldioxidhalten för minskade transporter till dessa orter.

Det ska vara lätt för tillgänglighet, bra rustade och underhållna.
Viktigt är också innehållet, ett brett sortiment av olika aktiviteter på en och samma plats kan väl inte bli mer optimalt där utbudet är till för alla åldrar, det blir också en mötesplats.
Vaggeryds kommun har inget annat än att vinna på detta om vi ska ha något som skapar någon form av attraktivitet för att invånare ska flytta in och bli skattebetalare här med tanke på att samhällena är rätt ”döda” i övrigt.
Movalla är ett ypperligt exempel på något som behövs rustats upp, både invändigt och utvändigt med tanke på hur mycket folk som både kollar och spelar, bör man lägga ner endel resurser på upprustning.
Högtalarna är sprängda, läktaren är inte så trevlig, omklädningsrum, fasaden utvändigt, det mesta faktiskt när man tänker efter, skulle vara mest ekonomiskt att bygga en helt ny på längre sikt där man kan få med fler aktiviteter i.
En lokal man kanske kunde hyra ut också för olika evenemang.

Helt rätt be tekniska ta över det hela dåligt av Kenth och S som lovat sina väljare att idrottsplatserna ska bli kommunalt sköta

Men Jörgen har inte du varit med och styrt de sista fyra åren? Varför kommer detta nu när ni lämnat makten?
mvh Peppe

Hej Peppe,
Har haft åsikten att vi ska satsa på idrottsplatserna hela tiden, därav mitt engagemang i styrelsen. Bromsklossen i politiken för satsning och mer pengar sitter nu i den nya majoriteten och den andra parten i nya majoriteten vill bara utreda.

Men också min erfarenhet i styrelsen som har gett mig bra insyn för att förstå behovet med mera.

La förslaget på kommunstyrelsen igår att lägga det på tekniska i stället för kultur och fritid, men röstades ner av S och M. Kanske svårt att lägga det på tekniska när ordförande är samma i tekniska och Movalla IP.

Skönt att det åtminstone finns en politiker som pekar på vilka missförhållanden som råder. Dessutom total brist på handlingskraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *