Nyheter

Vädjar om ny utfart

Nyheter Klevshults samhällsförening har lämnat in en skrivelse till Trafikverket om olycksdrabbad utfart

Olyckan i januari 2019. Foto; Peter Magnusson

I en skrivelse till Trafikverket har Klevshults samhällsförening lämnat förslag på förändring av utfarten från Rasta till riksväg 846 som varit olycksdrabbad.

”Ett flertal incidenter med tunga fordon har den senaste tiden uppstått i samband med att tunga fordon kört ut från parkeringen. Utfarten, som är vinkelrät, är starkt doserad, vilket gör att det uppstår en brytning av fordonsekipage vid utkörning på väg 846.

Det finns en lastbilstvätt på området som är frekvent utnyttjad. Efter tvätten så samlas stora mängder vatten på fordonens tak och kapell, som vintertid när dessa fordon kör ut på väg 846, far av och stora volymer restvatten ”spolar en is” på vägbanan som blir mycket hal.

Vi samhällsbor har vid flertal tillfällen åsett ett antal incidenter då en tragisk olycka kunnat hända, senast i januari, då lastbil och släp med farligt gods (järnklorid och saltsyra) havererade. Vägen var då avstängd i nästan ett dygn i samband med bärgningsarbetet.

Samhällsföreningen ser det därför som sin skyldighet att aktualisera händelserna och att utfarten åtgärdas innan en tragisk olycka inträffar.

Ett förslag till förändring är att nuvarande utfart sätts igen och att en parallell utfartsväg, liknande påkörningsramp till en motorväg byggs med en barriär mellan. Markutrymme finns.”

Taggar

Dela


1 reaktion på Vädjar om ny utfart

Stäng av den utfarten, det räcker! Kostar nästan ingenting.
Det finns en väl fungerande både in och utfart i dag. Det går alldeles utmärkt att använda den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *