Nyheter

Väggarna begränsar verksamheten

Nyheter Waggeryds Atletklubb önskar att utöka sina lokaler men får nej av kultur- och fritidsnämnden

Arkivfoto; Trångbodd förening

Kultur- och fritidsnämnden har mottagit en skrivelse från Waggeryds Atletklubb där föreningen önskar kunna nyttja och använda motionslokalen eller Handbollsklubbens styrelseslokal till sin gymverksamhet i Vaggeryds sim- och sporthall.

– Det är inte möjligt att genomföra. Handbollsklubben har full verksamhet och väggarna begränsar, säger Sverker Bernhardsson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Michel Magnusson är ordförande i Waggeryds Atletklubb och håller inte med.

– Vår mening är inte att slänga ut någon, men logiskt sett borde handbollsklubbens styrelselokal vara på första våningen. Vi har det bra i sporthallen, men är tvungna att begränsa vår verksamhet då vi inte har utrymmet. Lilla sporthallen kunde användas till motionslokal istället. Vi är 700 medlemmar och har över 4 000 verksamhetstimmar och lokalerna är vårt dilemma. Svaret vi får är att man skjuter upp det till nästa mandatperiod, säger Michel Magnusson.

Ytterligare ett förslag har lämnats från Atletklubben där föreningen vill använda lokalen där den nerlagda solarieverksamheten har funnits. Svaret från kultur- och fritidsnämnden blir att man avvaktar utvecklingen av renoveringsbehovet innan man gör någon ytterligare åtgärd av verksamheten i simhallen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *