Nyheter

Vaggeryd backar i rankningen av företagsklimat

Nyheter Idag släpper Svenskt Näringsliv sin ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Vaggeryd tappar kommunen 15 placeringar och är nu på plats 51

Vaggeryd är en kommun där man historiskt har levererat ett bra företagsklimat till näringslivet har det under de senaste åren varit ett stort fokus på etableringar, något som fått till följd att det svajat lite i företagens åsikter om företagsklimatet i kommunen. I år backar man 15 placeringar i rankingen till plats 51.

  • Trots det fokus som nyetableringar fått har kommunen klarat av att hålla en bra servicenivå på sitt näringslivsnära arbete. Det tycker jag visar att man bland både politiker och tjänstemän inom kommunen tagit frågan på största allvar för att företagen fortsatt ska känna att servicenivån är hög och att man får den hjälp och information man behöver, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv.
  • Vaggeryd har under undersökningens 20-åriga historia prenumererat på en topp 50-placering förutom år 2003 och i år, vilket visar att många kommuner nu arbetar hårt med dessa frågor och det är trångt i toppen! Dessutom spelar även faktorer som företagsamhet, kommunalskatt och entreprenader in i rankingen och där ligger inte Vaggeryds kommun lika bra till, säger Anna Gillek.

 

Lokalt Företagsklimat

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. I år har enkäten uppdaterats genom att några frågor bytts ut och några har omformulerats. All information kring undersökningen finns på www.foretagklimat.se. Där finns också den kompletta rankinglistan för Sveriges alla 290 kommuner och alla enkätsvar som rankingen bygger på.

Källa: Pressmeddelande från Svenskt näringsliv

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *