Nyheter

Vaggeryd Brass övar inför sin julkonsert

Nyheter På söndag blir det brass i Betelkyrkan.

Foto: Privat  [1/6]

Foto: Privat  [2/6]

Foto: Privat  [3/6]

Foto: Privat  [4/6]

Foto: Privat  [5/6]

Foto: Privat  [6/6]

Många julkonserter har redan ägt rum i vår kommun, oftast i någon av kyrkorna. Men flera återstår, bland annat en brasskonsert. Söndagen den 18 december klockan 18 har nämligen Vaggeryd Brass sin årliga julkonsert i Betelkyrkan, Vaggeryd.

Dessa alltid fullsatta konserter startade i början av 1990-talet, så man kan väl säga att de blivit en tradition nu. Konserten växlar mellan att vara i Equmeniakyrkan eller i Betelkyrkan.

Vaggeryd Brass, som består av cirka 20 musikanter, har varje år både jul- och vårkonsert. Dessutom medverkar brassbandet alltid på Valborgsmässoafton och 6 juni på Sveriges Nationaldag och fortsätter därmed en gammal fin blåsartradition i Vaggeryd. Den startade med nykterhetslogens mässingsoktett redan 1894 och sedan bildades den kända Musikkåren Göta år 1905.

På årets julkonsert bjuds en blandning av välkända julmelodier, arrangerade för brassband. En del i marschformat, något musikstycke i mer svängig stil men man spelar även lugnare julmelodier.

Det som är speciellt för Vaggeryd Brass är att man har en egen manskör, kallad Vaggeryds manskör. Den bjuder på en blandning av stillsamma och mer fartfyllda sånger.

Varje onsdag hela hösten har brasset övat inför konserten men generalrepetitionen hålls torsdagen den 15 december. Då är det tradition att man också samlas runt fikabordet och överlämnar en blomma till den musikant som fyllt 50 år under året. Det sker ju inte varje år men i år var det en person som uppnått just denna ålder.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *