Nyheter

Vaggeryd lämnar Sveriges ekokommuner

Nyheter Kommunstyrelsen föreslår att kommunen avslutar sitt medlemskap i Sveriges ekokommuner

Sveriges ekokommuner är ett samarbetsorgan för kommuner och har en vision om ett hållbart Sverige. Utgångspunkten är ett ekosystem i balans som basen för en hållbar ekonomisk och social utveckling.

Vaggeryds kommun har varit medlemmar under många år men nu föreslår kommunstyrelsen att medlemskapet ska avslutas. Frågan kommer att behandlas av kommunfullmäktige som fattar det slutgiltiga beslutet. Kommunstyrelsen var oenig i sitt beslut så det blir säkert en nagelbitare för majoriteten. Omröstningen slutade med sju röster för att lämna med fyra röstade för fortsatt medlemsskap. De som röstade för att lämna var (M), (C), (L) och (SD) medan (S) ville vara kvar. (KD) och (MP) avstod från att rösta i ärendet.

En orsak till att lämna föreningen är att tjänstemännen upplever att de inte har möjlighet att delta i de aktiviteter och utbildningar som erbjuds. Dessutom menar majoriteten att det har bildats nya nätverk på senare år som till exempel det klimatråd som finns i Jönköpings län där länsstyrelsen, regionen, kommunerna, organisationer och näringsliv är aktiva deltagare.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vaggeryd lämnar Sveriges ekokommuner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *