Nyheter

Vaggeryd näst sämst på jämställdhet i länet

Nyheter När det handlar om vem av kvinnor och män som delar lika på föräldradagar så utmärker sig Vaggeryd i negativ bemärkelse – här i kommunen är det kvinnorna som drar det klart tyngsta lasset.

Genrebild Pixabay

I en Novus-undersökning som fackförbundet TCO låtit göra så visar den på att det fortfarande råder stora skillnader mellan kvinnor och män när det handlar om att plocka ut föräldraledighet eller att vara hemma för vård av barn när barnet är sjukt.

Vaggeryd placerar sig på plats 202 bland alla landets kommuner och på plats 12 i länet där endast Tranås är med ojämnställt. 70,2 procent av de som 2022 begärde pengar för föräldraledighet eller vård av barn var kvinnor.
– Förändringen går åt rätt håll i år, men på tok för långsamt. Om utvecklingen fortsätter i samma takt som de fyra senaste åren kommer vi behöva vänta 70 år på en helt jämställd fördelning av föräldradagarna. Det duger inte, säger TCO:s ordförande Therese Svanström i ett pressmeddelande.

Skärmdump från TCO:s hemsida

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vaggeryd näst sämst på jämställdhet i länet

Varför inte låta föräldrar själva bestämma om vad som är bäst i deras familj? Varför ska politiker bestämma om hur man ska ta ut föräldraledigt? Ni vet ju inte vad som är bäst i enskilda familjer!!
Jag var hemma flest dagar med mina barn för att jag själv ville det och det är ingenting jag ångrar. Om ni vill ha mer jämställdhet så kan ni börja med lönerna för där är det stor skillnad på män och kvinnor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *