Nyheter

Vaggeryds Chark AB, ett företag i utveckling

Nyheter Vaggeryds Chark AB har anor sedan 60-talet men är som en pigg yngling i ständig utveckling.

Stolt ägare med SM-pokal  [1/4]

Ytterligare några bevis på framgång i SM  [2/4]

En hylla med grisar och en vägg med diplom  [3/4]

  [4/4]

När du kommer från Hok och närmar dig Vaggeryds centrum är Vaggeryds Chark AB ett företag som möter dig. Ett företag där produktionen pågår året runt. Efterfrågan på charkprodukter tar inte semester och därmed inte Vaggeryds Chark AB som levererar 35 ton i veckan i form av korvar, pastejer, pålägg med mera. Naturligtvis har de 28 anställda semester och det löser man med att ta in 16 skolungdomar som får jobba under de åtta veckor som semesterperioden omfattar.

Sedan knappt 35 år drivs företaget av Christer Gustafsson, nu tillsammans med hans söner Fredrik och Johan. Christer har alltid haft sitt verksamma arbetsliv inom livsmedelsbranschen och att han tog över Vaggeryds Chark AB, som, vid den tiden, boende i Bottnaryd, berodde på att han var god vän med en av grundarna till Vaggeryds Chark AB, Bengt Weidman.

– Vi har alltid haft svenskt kött som grunden i all vår produktion, säger Christer Gustafsson och köper kött från framförallt Skövde Slakteri och Scan i Kristianstad. Han menar att det är viktigt med stabila svenska leverantörer.

Han sätter ett stort värde i det hantverk de anställda gör och att de är noga med att vara konsekventa. Det har betalat sig i ett flertal priser från de svenska mästerskap som arrangeras vartannat år. De har plockat hem ett stort antal priser genom åren för deras olika produkter. Senast vann de klassen ”Traditionell svensk charkprodukt”, en pokal de fick för, dagens något ovanliga produkt, pölsa.

Christer Gustafsson berättar att det är en relativt liknande produktionstakt året runt förutom inför julen. Julproduktionen startar i mitten på november och har fullt ös fram till julhelgen. Planeringen inför julproduktionen startar i slutet av augusti då det gäller att försäkra sig om leverans av svenskt kött i tillräcklig omfattning. De ser också en uppgång i produktionen under sommaren när många vill grilla korv. Just i år har de sett en ökning i pandemins spår när många väljer att idka friluftsliv då grillkorven är en självklar sak i packningen. Pandemin har även satt sina spår i att leveranserna till restaurangerna har minskat, men det har samtidigt ökat butiksförsäljningen till alla de som arbetat hemifrån under våren och sommaren.

– På senare år efterfrågar alltfler svenskt kött vilket ökat konkurrensen även på råvarusidan menar Christer.

På de dryga 30 åren i branschen har Vaggeryds Chark AB ökat sin omsättning från 6 miljoner kronor till 70 miljoner kronor.

-Vi står på en stabil grund med välkända produkter som enbart innehåller svenska råvaror och ser ljust på framtiden avslutar Christer.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Vaggeryds Chark AB, ett företag i utveckling

Alltid roligt att höra att Vaggeryds Chark går bra, men det skulle vara lika roligt att få höra vem som ligger bakom denna goda korv.
De som la grunden till framgångarna nämns alltför sällan.
Hälsningar
En . f d anställd!

Det hade han i allra högsta grad!
Han och Segelström (har för tillfället glömt hans förnamn) startade SW-Livs som senare blev Vaggeryds Chark.
Bengt var gift med min moster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *