Nyheter

Vaggeryds kommun har bra missbruksvård

Nyheter Det menar socialnämnden på en fråga från revisorerna

Arkivbild

Det är Deloitte AB som genomfört en undersökning på uppdrag av kommunens förtroendevalda revisorer. De har gått igenom missbruksvården för att kunna svara på revisorernas fråga ”Bedriver socialnämnden missbruksvården på ett ändamålsenligt och ur ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt”.

Efter att ha genomlyst verksamheten så konstaterar Deloitte att svaret på frågan är ja. Den sammanfattande bedömningen är att Vaggeryds kommun bedriver missbruksvården ändamålsenligt och tillfredsställande sätt ur ekonomisk synpunkt.

De har gjort några iakttagelser under arbetets gång som socialnämnden har kommenterat. I rapporten konstateras att kompetensen är starkt personkopplad och därmed sårbar. Dessutom anser de att det saknas riktlinjer eller mål avseende förebyggande av missbruk. De noterar också att bostadssituationen är utmanande bland annat med tanke på att en allt större andel missbrukare får återfall.

Socialförvaltningen har svarat på synpunkterna att de har förstärkt kompetensen genom att ytterligare en behandlare har anställts. Förvaltningen menar att de har riktlinjer och mål för arbetet med förebyggande verksamhet. När det gäller boende så är man medveten om problemet och de försöker arbeta med boendestöd och har tagit fram Jupiter som alternativt boende.

Det slutliga svaret ska lämnas till revisorerna senast 2019-01-19.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vaggeryds kommun har bra missbruksvård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *