Nyheter

Kommunens ombud på kongress

Nyheter – Gör din plikt och kräv din rätt. Alla måste vara med och bidra till samhällsbygget, säger Annelie Borgström (S) från Skillingaryd

Kongressombudet Annelie Borgström från Skillingaryd och Berry Lilja från Vaggeryd har sedan i söndags befunnit sig på Socialdemokraternas partikongress i Göteborg.  En kongress som inleddes med en tydlig prägel av den hemska händelsen i Stockholm.

 Våldet får aldrig triumfera, demokrati och öppenhet måste alltid värnas. Kongressen som vi genomför just nu är en viktig markering för det öppna och demokratiska samhället som de allra flesta står bakom säger Berry Lilja.

 Både Annelie och Berry beskriver partikongressen i Göteborg som en ideologisk kongress, där kongressen tagit tydliga och konkreta ställningstaganden. Diskussionsklimatet har varit gott och man har känt att partistyrelsen har lyssnat på oss ute från landet, säger Annelie.

Bland annat så har partikongressen tagit tydlig ställning för att sätta stopp för vinstjakten i hela välfärden, öppnat vägen för ett högkostnadsskydd i tandvården, tagit ytterligare steg för att individualisera föräldraförsäkringen, öppnat upp för lånefinansiering av viktiga infrastruktur- investeringar, tydlighet kring lärarnas kompetens och frihet som pedagoger.

Annelie Borgström betonar också att besluten som tagits kommer ge möjlighet att driva en offensiv och framtidsinriktad arbetsmarknadspolitik.  Målet är full sysselsättning, alla som kan jobba skall jobba. Delmålet är att fram till 2020 ha Europas lägsta arbetslöshet.

 Det är viktigt att vi tar ett kliv fram och står upp för varandra. Gör din plikt och kräv din rätt. Alla måste vara med och bidra till samhällsbygget fyller Anneli Borgström på med.

Annelie och Berry från Vaggeryd har varit på S-kongress

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *